1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. blues

Wentus Blues Band valmistelee uutta levyä evakossa

Kokkolalainen Wentus Blues Band ei hellitä tahtia. Kesäkeikkojen jälkeen yhtye suuntaa Yhdysvaltoihin levyttämään. Syksyllä WBB kiertää Suomea Duke Robillardin kanssa.

Kuva: YLE / Ismo Vähäsarja

Suomen kansainvälisin bluesyhtye Wentus Blues Band elää mielenkiintoisia aikoja.

Vuodesta 1987 asti yhtye on harjoitellut Kokkolan Ventuksessa, Villan koulun pihapiirissä. Villan koulun remontin vuoksi treenikämppänä toiminut vanha puukoulukin on suljettu ja yhtye on joutunut etsimään uuden harjoitustilan.

Kaksikerroksisen puurakennus on Wentus Blues Bandille tärkeä paikka. Yhtye on viimeistellyt siellä kiertueohjelmistoaan muun muassa entisen Rolling Stones -kitaristi Mick Taylorin sekä amerikkalaisen Eric Bibbin kanssa.

- Viime syksynä englantilainen The Wildcards halusi nähdä treenikämpän, josta olivat kuulleet niin paljon tarinoita. He ottivat kuvia ja filmasivat. Toivottavasti saamme jatkaa täällä, kun koulu on kunnostettu, Wentus Blues Bandin basisti Robban Hagnäs toivoo.

Uusi levy muotoutuu evakossa

Wentus Blues Bandin edellisen albumin, Agriculturen, julkaisusta on jo kolme vuotta. Syyskuussa yhtye suuntaakin Yhdysvaltoihin levyttämään.

WBB:n kymmenes levy äänitetään ja miksataan Woodstockissa, suurta suosiota 1960- ja 1970-luvuilla nauttineen The Bandin rumpali-laulaja Levon Helmin kotistudiossa. Studion aiempia asiakkaita ovat muun muassa Muddy Waters, Dr. John, Eric Clapton sekä Elvis Costello. Levyn tuottaa pitkäaikainen yhteistyökumppani, ruotsalainen Clas Yngström.

- Ensimmäiset 15-18 vuotta teimme omia tulkintoja enimmäkseen muiden säveltämästä materiaalista. Nyt me olemme valmiita tekemään omia biisejä. Bluesissa siihen tarvitaan omaleimaisuutta, näkemystä kokemusta. Ja meillä on ollut hyviä opettajia, kuten Louisiana Red, Robban Hagnäs muistuttaa.

Esimakua syksyllä äänitettävästä levystä voi kuulla Wentus Blues Bandin soittaessa nyt perjantaina Kokkolan Mustakari In Memories -tapahtumassa.

Duke Robillard WBB:n vieraana

Kesän mielenkiintoisin keikkapaikka Wentus Blues Bandille on Notodden Blues Festival, joka on Pohjoismaiden suurin bluestapahtuma Norjassa, Oslon lähistöllä.

- On suuri kunnia saada kutsu sinne. Me olemme vasta toinen tai kolmas suomalaisyhtye, joka on saanut kutsun, Robban Hagnäs kertoo.

Syyskuisen levynteon jälkeen Robban Hagnäsia ja Wentus Blues Bandia työllistää Kokkolan oma bluestapahtuma Scandinavian Blues Party.

Tämän vuoden pääesiintyjä on Roomful Of Bluesista ja The Fabulous Thunderbirdsistä tuttu Duke Robillard, jonka kanssa WBB tekee kymmenen keikan Suomen-kiertueen.

- Duke Robillardin kanssa soitamme ison keikan Snellman-salissa. Se on hauskaa, koska vuonna 1987, Wentus Blues Band soitti Duken lämppärinä. Se oli yksi ensimmäisistä ravintolakeikoistamme, me olimme niin nuoria että vanhempien piti olla vielä mukana! Ja nyt soitamme yhdessä Kokkolassa, Robban Hagnäs nauraa.