Tuska käynnistyy helteessä

Metallifestari Tuska jyrähtää tänään Helsingin Kaisaniemessä. Kolmipäiväinen festari on käytännössä myyty loppuun. Raskaaseen metallimusiikkiin keskittyvä Tuska vetää 11 000 vierasta päivittäin.

Kuva: Valtteri Hirvonen

Kolmen päivän liput ja kaikki yhden päivän liput on myyty tai varattu loppuun joitakin satunnaisia peruutuspaikkoja lukuunottamatta.

Portit aukeavat perjantaina kello 13 ja soitto alkaa kolme varttia myöhemmin. Tuskan perjantain päättää maailman ensi-ilta, kun Kanadalainen Devin Townsend esittää Ziltoid the Omniscient -teoksensa.

Lauantaina pääesiintyjinä on hieman melodisempaan raskaaseen musiikkiin erikoistunut Kamelot ja kiertueensa peruneen Mastodonin tilalle saapunut Nevermore.

Sunnuntaina pääsee verestämään metallimuistojaan, kun päälavalla soittavat muun muassa W.A.S.P. ja Megadeth.

Soitto loppuu perjantaina ja lauantaina viimeistään kello 22.00 ja sunnuntaina jo tuntia aikaisemmin.

Tuska sulkee teitä Kaisaniemessä

Festivaali aiheuttaa liikennejärjestelyjä Kaisaniemen alueella. Kaisaniementie suljetaan liikenteeltä kentän ja radan välissä kulkevalta osaltaan. Radan vieressä kulkeva kevyen liikenteen väylä pidetään auki.

Kaisaniementien pysäköintialueet ovat poissa käytöstä maanantai-iltapäivään saakka. Myös Kaisaniemenrannan pysäköintipaikat ovat osittain varattuna.