1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

John Malkovich Turun konserttitalolla

Turun musiikkijuhlat ottavat varaslähdön sunnuntaina, kun konserttitalolla nähdään John Malkovichin tähdittämä musiikkinäytelmä The Infernal Comedy. Kansainvälistä mainetta niittänyt näytelmä nousee pohjoismaiselle lavalle ainoastaan Turussa.

Kuva: Xavier Bertral/EPA

Tositapahtumiin perustuva The Infernal Comedy kertoo sarjamurhaaja Jack Unterwegerin tarinan. Barokkioopperaa ja näytelmää yhdistävän teoksen musiikista vastaa itävaltalainen vanhan musiikin yhtye Wiener Akademie. Pääosaa esittää amerikkalainen näyttelijä John Malkovich.

The Infernal Comedyn näytelmäosuuksissa Malkovichin esittämä sarjamurhaaja muistelee elämänsä eri vaiheita. Tarina on kirjoitettu näyttelijän lisäksi kahdelle sopraanolle ja orkesterille. Näytelmän ohjauksesta vastaavat Michael Sturminger ja John Malkovich. Musiikin suunnittelu ja johto ovat Martin Haselböckin vastuulla.

Turussa nähtävät kaksi esitystä ovat osa The infernal Comedyn kesäkiertuetta. Näytelmä vierailee pohjoismaisista kaupungeista vain Turussa, josta näytökset siirtyvät Mariinski-teatteriin Pietariin. Muita kiertueeseen kuuluvia kaupunkeja ovat mm. Luxemburg, Pariisi, Ateena ja Toronto.

Turun musiikkijuhlien varsinaista festivaaliviikkoa vietetään vasta elokuussa.