1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pyyhe

Froteepyyhe vaatii useita pesuja

Vastaostetun froteepyyhkeen huono imukyky saattaa olla monelle yllätys. Alkaakseen "toimia" kunnolla, uusi pyyhe voi vaatia useita pesuja. Parhaan imutehon saa kun pesee pyyhkeen täydessä koneessa, oikeassa lämpötilassa ja käyttää maltilla huuhteluainetta.

pyyhe
pyyhe
YLE Lahti

Suunnittelija Liisa Suurola Finlaysonilta myöntää, että uuden pyyhkeen imuteho ei aina ole paras mahdollinen. Suurola suosittelee, että pyyhe pestäisiin heti ostamisen jälkeen.

- Useimmiten jo ensimmäisen pesun jälkeen kuivausominaisuudet pitäisi tulla esille ja useamman pesukerran jälkeen imukyky vain paranee. Pyyhe kannattaa pestä heti senkin takia, että esimerkiksi mahdollinen tehdaspöly lähtee pois.

Pyyhkeen imukyvyn tekee pinnassa oleva nukka. Pesussa nukka ns. aukeaa ja nousee pystyyn, jolloin imuteho paranee. Pyyhkeen rakenne vaikuttaa paljon kuivauskykyyn. Mitä tiiviimpi pyyhkeen pinta on, sitä enemmän se vaatii pesukertoja.

Konepesussa on muutama nyrkkisääntö.

- Ehdottomasti pitäisi pestä täydessä koneessa, jolloin nukka hankaa toista nukkaa vasten ja pysyy "avoimena". Lisäksi veden lämmön olisi oltava vähintään 60 astetta, Suurola ohjeistaa.

Huuhteluaineilla pyykistä tulee pehmeää, mutta se saattaa heikentää pyyhkeen ominaisuuksia. Huuhteluaine pehmentää ja tasoittaa pyyhkeen pintaa ja kuituja.

- Huuhteluainetta kannattaa käyttää maltilla, Suurola muistuttaa.

Lähteet: YLE Lahti

Lue seuraavaksi