1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Porilainen Circle = "världens bästa rockband"

Porilaisen Circle -yhtyeen Roskilden festivaalikeikka on saanut hurmioituneen vastaanoton. Ruotsin suurimman aamulehti Dagens Nyheterin toimittaja Nils Hansson hehkuttaa yhtyettä puolen aukeaman verran sunnuntain kultuurisivuilla.

Kuva: Tuomas Laurila

Dagens Nyheterin juttu on otsikoitu Oförutsägbara finnar och legendariska afrikaner. Dagens Nyheterin toimittaja Nils Hansson pohtii jutussaan miksi omistaa suomalaiselle bändille näin paljon palstatilaa.

- Ehkäpä siksi, että Circle on maailman paras rock-yhtye - kaikissa kategorioissa. Totaalisen vapautunut ja ennustamaton. He voivat soittaa metallia, punkkia, vapaata jatsia, krautrockia... ja sitten minuutin päästä jotain aivan muuta, Hansson kirjoittaa.

"Kivaa, muttei totta"

Festivaaleilta jo Poriin palannut, Circlen johtohahmo Jussi Lehtisalo suhtautuu hehkutukseen vaatimattomasti.

- Kivaltahan se maailman parhaaksi rokkibändiksi tituleeraaminen kuulostaa, mutta eihän se ole totta. Rock on aina suhteellista. Haluan ajatella, että toimittajan teksti kuvaa keikallamme koettua haltioitumisen tilaa. Rockjournalistiikkaan kun liittyy löytämisen iloa.

Circle soitti perjantaina Roskilden festivaaleilla, jonne myytiin tänä vuonna 87 000 lippua. Lehtisalo itse kuvailee yleisön vastaanottoa "normaaliksi".

- Onhan se viihdyttävää, että toimittajat poimivat laajasta musiikkikattauksesta marginaalejakin yhtyeitä - suosio ja taiteen taso kun eivät aina kulje käsi kädessä. Tämä on meille muusikoille itsestäänselvyys, mutta ei välttämättä suurelle yleisölle, Lehtisalo toteaa.