1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

John Malkovich esiintyi Turussa

Turun musiikkijuhlat on saanut ohjelmistoonsa kansainvälisen huippuvieraan. Amerikkalaisnäyttelijä John Malkovich on mukana kulttimaineeseen nouseessa musiikkinäytelmässä The Infernal Comedy, joka nähtiin Turussa sunnuntaina. Malkovich vieraili Suomessa ensi kertaa.

John Malkovich Turun kulttuuritalolla
Amerikkalaisnäyttelijä John Malkovich on mukana kulttimaineeseen nousseessa musiikkinäytelmässä The Infernal Comedy. Malkovich vierailee Suomessa ensi kertaa.

Turun konserttitalolle saapui viikonloppuna maailmantähti, josta Turun kulttuuripääkaupunkivuoden johto voi vain olla kateellinen. Amerikkalaisnäyttelijä John Malkovich on Turun musiikkijuhlien huippuvieras. Hän esittää itävaltalaista sarjamurhaajaa teoksessa, jossa soivat Mozartin, Vivaldin ja Beethovenin aariat.

Malkovich ihmettelee itsekin, miten hän on päätynyt teokseen mukaan.

- Jos joku olisi kertonut minulle kolme vuotta sitten, että esiinnyn oopperassa Wienissä barokkiorkesterin kanssa, olisin pitänyt häntä mielenvikaisena, Malkovich pohtii.

Malkovichia pidetään yhtenä maailman johtavista luonnenäyttelijöistä. Hänen juurensa ovat syvällä omaehtoisessa amerikkalaisessa teatterissa, Broadwaylla hän löi itsensä läpi 1980-luvun puolivälissä klassikkonäytelmässä Kauppamatkustajan kuolema.

Elokuvia Malkovich on tehnyt yli seitsemänkymmentä, mutta Oscar-palkinto puuttuu yhä.

- Heräsin viime yönä kamalaan painaisuneen, ajattelen Oscareita kaiken aikaa. Ei, en ole koskaan vaivannut asialla itseäni, Malkovich vannoo.

Malkovich on tullut Turkuun suoraan elokuvan kuvauksista Los Angelesista.

Itävaltalaisesta sarjamurhaajasta kertova teos jatkaa Pietariin, mutta Malkovich käy välillä Berliniin muotiviikoilla markkinoimassa omaa miesten mallistoaan.

- Kokemukseni perusteella en koskaan tiedä mihin päädyn, ja mitä teen, kun olen päässyt sinne. En myöskään ole siitä liiemmin huolissani, hän sanoo.

John Malkovich on poliittisesti konservatiivi. Hän nousi viime vuonna otsikoihin hukattuaan lähes kaksi miljoonaa euroa Bernie Madoffin pyramidihuijauksessa.