Vettä ja luettavaa mukaan uimarannalle

Helteet ovat tosissaan saapuneet hemmottelemaan myös pohjalaisia ja näistä keleistä kannattaa ottaa kaikki irti. Moni tuntuu suuntaavan kulkunsa uimarannalle. Seinäjoen suosituimpia uimapaikkoja on Seinäjoen rannassa sijaitseva Sahalampi, jossa väkeä riitti maanantaina nauttimassa kesästä.

uinti
Sahalampi on Seinäjoen suosituimpia uimapaikkoja.
Maanantaina helle houkutteli Sahalammelle runsaasti väkeä.YLE Pohjanmaa

Monet ovat ehtineet tänä kesänä jo muutamana päivänä rentoutua rannalla, mutta toiset vasta aloittelevat rantakauttaan. Sahalammella väkeä viehättää hyvä tunnelma, mutta samalla se, että paikka on lähellä kaupungin keskustaa. Rannalla on sekä hiekkarantaa että myös pehmeää nurmikkoa, jossa voi aurinkoa palvoa. Ranta on niin lapsiperheiden kuin nuortenkin suosiossa. Vieressä ovat myös pukuhuoneet ja rantalentopallokenttä.

Aurinkorasva kannattaa käyttää!

Hellepäivänä rannalle kannattaa varata mukaan juotavaa ja moni oli ottanut mukaan myös pientä suolaista välipalaa tai hedelmiä, jotta väsymys ei iske kesken auringonottoa. Monien rantailtapäivään kuuluu myös rentoutuminen hyvän lehden, kirjan tai musiikin parissa.

Rannallakin kannattaa kuitenkin muistaa auringon vaarat ja varustautua aurinkorasvalla.

- Ehdottomasti aurinkorasvaa kannattaa käyttää. Täällä näkee tosi paljon ihmisiä, jotka ovat ihan punaisia auringonotosta ja kyllä aivan sääliksi käy heitä, toteaa uinninvalvoja Mira Hautamäki.

Uinninvalvoja on paikalla myös sadepäivinä

Uinninvalvojan työ on kesäpäivänä oikea unelmatyöpaikka, mutta Mira Hautamäki muistuttaa, että uimavalvoja on paikalla myös sadepäivinä.

- Silloin tämä ei todellakaan ole unelmakesätyö, naurahtaa Hautamäki.

Seinäjoella rantavahdeilta on vaadittu uintitesti sekä käyty läpi ensiapu- ja hengenpelastustaidot. Heidän tehtäviinsä kuuluu myös huolehtia rannan siisteydestä.

Lähteet: YLE Pohjanmaa