Thors tuomitsee Pride-iskun

Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors (r.) tuomitsee Helsinki Pride -kulkuetta vastaan tehdyn kaasuiskun. Hänen mukaansa tapaus on esimerkki siitä, miten viha motivoi rikoksiin.

Kotimaa
Astrid Thors. Yle
YLE

- Viha rikoksen motiivina voi toimia rangaistuksen koventamisperusteena ja koska hyökkäys oli selvästi suunniteltu, on tärkeää, että viha teon motiivina tutkitaan tarkkaan, Thors sanoo tiedotteessaan.

Thors pitää tärkeänä, että poliisi rekisteröi rasististen rikosten lisäksi rikokset, joiden motiivina on muu viha, kuten viha seksuaalisia vähemmistöjä kohtaan.

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Tuula Haatainen (sd.) pitää hyökkäystä surullisena tapauksena. Haatainen kertoo blogissaan, että isku analysoidaan tapahtuman järjestäjän ja viranomaisten kanssa perusteellisesti, jotta siitä voidaan oppia.

- Helsingissä on voitava ilmaista itseään ilman pelkoa ja ylimitoitettuja turvajärjestelyjä, Haatainen sanoo.

Niin ikään SDP:n varapuheenjohtaja Ilkka Kantola tuomitsee iskun törkeänä sananvapaus- ja ihmisoikeusloukkauksena. Viranomaisten tulee hänen mukaansa saattaa tekijät vastuuseen.

- Jos sanavapautta ei päättäväisesti puolusteta, sen ja mielipiteenvapauden loukkaaminen kasvaa ja syvenee, Kantola huomauttaa.

Lähteet: YLE Uutiset