Tommy Tabermann: Hyvä aistillinen kokemus on kuin ylösnousemus

Runoilija ja kansanedustaja Tommy Tabermann oli erotiikan ystävä ja rakkauden apostoli. Tabermannille rakkaus oli seksuaalista ja seksuaalisuus rakkauden täyttymys. Hän kertoi ajattelustaan Hämeenlinnassa Perjantaiparlamentissa huhtikuussa 2009. YLE Radio Häme lähettää ohjelman uusintana perjantaina 9. heinäkuuta kello 16.40.

Tommy Tabermann
Tommy Tabermann mikrofonin ääressä
YLE Häme

Perjantaiparlamentti kutsui Tabermannin Birgeriin jakamaan väristyksiä ja illan isäntä Johannes Ojansuu sai kuulla olevansa Tommyn kanssa sukulaissielu.

- Aistillisuuteen, erotiikkaan liittyy läheisesti orgasmi ja jossain kielenkäytössä sitä on tapana kutsua pikku kuolemaksi. Tässähän on selvä virhe, sillä kysehän on ylösnousemuksesta. Jokainen aistillinen kokemus, joka irrottaa sinut tästä pienestä ja matalasta on joka kerta kuin ylösnousemus, sanoi Tabermann.

- Arvokas kokemus on syvä, aito, todellinen nautinto: jos kykenee sen kokemiseen ja tuottamiseen, silloin on nähnyt jotakin todella enemmän.

- Eroottisuus ja aistillisuus ei elä tyhjiössä vaan vaatii oikeudenmukaisuuden jumalat ja jumalattaret ympärilleen, muuten se ei voi toteutua.

Eroottinen yhteys on siis moraalisessa mielessä hyvää aina?

- Sitä on monta lajia, sallin sen lajin jossa saat hetken, kohtaamisen, tähdenlennon. Eroottisen hurmion kokemukset rikastuttavat ihmistä, käärinliinassa ei ole taskuja mutta nämä viemme mukanamme toisiin tarhoihin, uskoi runoilija.

- Niin sanotuissa parisuhteissa uudelleen syntyminen jää tekemättä jolloin myös tähdenlennot jättää tulematta, rakkaus ja intohimo pitäisi aina sytyttää uudelleen. Jakaminen on ainoa metodi, jolla voi kokea mitään merkittävää tässä maailmassa, ja eroottisessa tilanteessa, jakaessa, se ruumiin tylsä liha lakkaa olemasta tylsää lihaa, vaan muuttuu hengeksi. Hetkiin liittyy pyhyyttä, hän sanoi.

- Jos et paljasta itseäsi aistillisuudessa, on kyse sauvakävelyn sukulaisuudesta, seksuaalihölkästä. Aivan liian moni suudelma muistuttaa elvytysyritystä, kuvaili Tabermann.

- Miehen ja naisen ratkaiseva ero on se, että nainen voi näytellä orgasmia mutta mies ei voi näytellä erektiota. Mies on rehellisyyden vanki, Tabermann siteerasi illan isännän Johannes Ojansuun tekstiä.

- Mainonta on turruttanut meidät, kun moottorisahaakin myydään erotiikalla. Se on laskenut ihmisten eroottista intensiteettiä, kun hyvä salaperäisyys on kadonnut, pohdiskeli Tabermann Hämeenlinnassa.

Lähteet: YLE Häme