Kesähäiden sesonki alkamassa

Suosituimmat hääkirkot alkavat jo täyttyä tältä kesältä Turussa. Vilkkain kesähääsesonki on alkamassa, ja tahti kiihtyy loppukesää kohden. Elokuun puolivälissä Henrikin kirkolla järjestetään "drive-in" -tyyliset joukkohäät.

häät (perhejuhlat)
YLE

Turun suosituimmat hääkirkot ovat tänäkin vuonna komeat Mikaelinkirkko ja Tuomiokirkko sekä tunnelmallinen Kakskerran kirkko.

Perinteisten juhannushäiden nimiin vannoi tänä vuonna muutama pari, mutta kuumin kesähääsesonki alkaa vasta heinäkuussa. Suosituimmat hääpäivät ovat elokuun ensimmäinen ja toinen lauantai.

Suosituimpien kirkkojen vihkiajat varataan hyvissä ajoin. Osa toimituksista varataan jo vuotta ennen hääjuhlaa.

Peruutuksia ja vihkimisten siirtämisiäkin tapahtuu, joten aikoja kannattaa seurakunnasta kysellä myös lähempänä toivottua hääpäivää. Kaikkein suosituimpiinkin päiviin löytyy vielä vihkiaikoja.

Suosituimpiin kirkkoihin ei enää mahdu, mutta ystävät ja sukulaiset voi yllättää varaamalla vihkiminen vähemmän tutusta kirkosta. Seurakunnat varaavat osan vihkiajoista vain oman seurakunnan pareille, joten parhaan vihkiajan saa helpoiten omasta kotikirkosta.

Jos kirkko on jäänyt varaamatta eikä perinteisten suurten häiden järjestäminen muutenkaan innosta, niin vaihtoehtoja löytyy.

Elokuun 14. päivänä Turussakin järjestetään pääkaupunkiseudulla suuren suosion saavuttanut hääyö-tapahtuma. Henrikin kirkon kupeessa olevassa Tähkäpuistossa vihitään pareja ilman ajanvarausta ja häähössötystä. Parit tarvitsevat mukaansa ainoastaan esteettömyystodistuksen, joka on hankittava reilua viikkoa ennen hääpäivää.

Lähteet: YLE Turku