1. yle.fi
  2. Uutiset

Porvoossa ammuttu kaksi ihmistä, yksi vakavasti loukkaantunut

Porvoossa sijaitsevan McDonald's-hampurilaisravintolan ajokaistalla on sattunut ampumavälikohtaus. Tilanteessa on kuollut kaksi ihmistä ja yksi on saanut vakavia vammoja. Epäilty on poliisille entuudestaan tuttu.

Kotimaan uutiset
Porvoon surmapaikka eristettynä.
YLE

Välikohtauksessa loukkaantunut vuonna 1982 syntynyt loviisalainen mies kuljetettiin kriittisessä tilassa sairaalahoitoon Helsinkiin. Surmansa saaneet askolalaiset miehet olivat syntyneet vuosina 1982 ja 1965.

Poliisi otti myöhemmin Porvoon väylällä kiinni kolmen hengen seurueen autosta. Poliisi epäilee ampujaksi vuonna 1969 syntynyttä porvoolaista miestä. Autosta löytyi ampuma-ase, jota epäillään tekovälineeksi. Ase oli käsiase. Kiinniotto sujui rauhallisesti.

Poliisi epäilee, että ravintolan autokaistalla syntyi jostain syystä riitaa. Uhrit olivat jonossa edempänä olleessa avoautossa, kiinniotetut puolestaan heidän takanaan. Avoautossa oli kahden kuolleen ja yhden loukkaantuneen lisäksi kaksi muutakin ihmistä. Heitä kohti ei näillä näkymin ammuttu.

Riidan syystä ei vielä ole tietoa. Uhrit ja kiinniotetut olivat poliisin mukaan toisilleen tuntemattomia.

Ampumavälikohtaus sattui varhain tiistaiaamuna kello kahden jälkeen. Paikalla oli ampumavälikohtauksen aikana myös ulkopuolisia ja autokaistalla oli uhrien ja kiinniotettujen autojen lisäksi myös kolmas ajoneuvo.

Porvoon Näsissä sijaitseva McDonald's-hampurilaisravintola on auki ympäri vuorokauden.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi