Jalkapalloilijat moittivat liian kuivaa suota Käpylässä

Käpylän urheilupuistossa pelattiin lauantaina ensimmäistä kertaa firmojen suofutiksen SM-kisat. Kentälle rakennetulle suolle oli saapunut 15 joukkuetta ottamaan mittaa toisistaan.

suot
Hetki ennen maalintekoa on jännittävä. Pequ harhauttaa, puolustaja ja maalivahti ovat valmiina firmojen Suofutiksen SM-kisoissa Käpylässä.YLE

Empower-joukkueen Juha Ikäheimosen ja Risto Lievosen ensimmäinen matsi ei sujunut tavoitteen mukaan vaan peli hävittiin 1-0. Syy löytyi tietysti tuomarista.

– Takkiin tuli.Taitaa olla tuomarit rekrytoitu MM-kisoista. Tämä häviö menee kyllä tuomarin piikkiin, koska joukkue pelasi todella hyvin, totesivat miehet.

Suossa kaislahameet päällä tarponeet Ikäheimo ja Lievonen kaipailivat kosteampaa suota. Pelikentällä oli vielä ensimmäisen pelin aikana märempiä ja kuivempia kohtia, joihin jäi heti kiinni kun yritti edetä maalia kohti. Lievonen arveli tilanteen korjautuvan päivän aikana, lopulta koko kenttä olisi yhtä mutavelliä. Häviö ei miehiä kuitenkaan harmittanut pahasti.

– Hauskan pito tämä vain on, emme ole täällä liikkeellä ryppyotsaisesti. Avauspelin perusteella tämä on kivaa. Jäljellä on vielä 5-6 peliä. Mudassa juokseminen on sen verran hauskaa, että ensi vuonna tullaan uudestaan.

Järjestelyistä vastannut Erkki Valla totesi tekosuohon uponneen jo 20 000 litraa vettä ja lisää kaadetaan koko ajan. Valla oli rakentanut suota kuivaturpeesta ensimmäistä kertaa, joten oikean vesimäärän arviointi oli hankalaa.

– Tämä ei ole sellainen tavallinen suo, missä lakka kasvaa. Päivän mittaan olosuhteet varmasti kovenee helteessä. Tämä on rankka laji, jossa maalinteko on tosi vaikeaa. Melkein yhtä vaikeaa kuin Etelä-Afrikassa.

25 metriä x 25 metriä mittaiseen tekosuokenttään oli laitettu 60 senttiä korkeita turvepaloja, joten pelaajat upposivat suohon puolen metrin syvyyteen.

Kisat järjestänyt Käpylän Pallo keräsi tempauksella rahaa junioritoiminnalle.

Lähteet: YLE Helsinki