Eija Ahvo: Runoviikko saa ihokarvat pystyyn

Eija Ahvo saapui Kajaanin Runoviikolle iloisella mielellä. Tiistaina oli esitys kello 17 ja sitten on omaa aikaa tutustua viikon tarjontaan. Eija luonnehtii tunnelmaa mahtavaksi ja kehua retostaa ohjelmaa maasta kattoon.

sanataide
Eija Ahvo toi mukanaan Runoviikolle myös levyn "Taivas Helsingin yllä" jossa on myös hänen tulkintojaan Manfred Kargen ja Toni Edelmanin lauluista.
Eija Ahvo toi mukanaan Runoviikolle myös levyn "Taivas Helsingin yllä" jossa on myös hänen tulkintojaan Manfred Kargen ja Toni Edelmanin lauluista.YLE / Henri Kirkanen

Kesäteatteri työllisti näyttelijää juhannukseen asti ja nyt oli vuorossa Runoviikon avajaispäivän esitys; Bertolt Brechtin saksantama Eino Leinon Tumma, jossa Eija Ahvo, säveltäjä Toni Edelmann ja heidän ystävänsä saksalainen ohjaaja Manfred Karge sekoilivat Eijan sanojen mukaan yhdistellen saksan ja suomen kieleltä.

- Minulla on sellainen huikea tilanne, että lopetan työt näihin ihaniin Kajaani tunnelmiin ja sitten vietän lomaa vähän aikaa. Nämä festivaalit ovat ihania, hehkuttaa Eija Ahvo.

Yleisesti näyttelijät hakeutuvat kesäteattereihin kesäksi, mutta Eijan mielestä Suomen kesä on liian lyhyt hukattavaksi työnteolla. Syksyn työt ovat jo näköpiirissä ja freelancerilla on se kivaa, että voi itse valita töitään.

- Itse asiassa minulla oli jo kesäteatteria tällä kesällä. Vedän sellaista kyläteatteria Veikkolassa ja toimintaperiaatteemme on, että talvella tehdään töitä ja sitten bonuksena on kymmenen kesäteatteriesitystä juhannuksena ja siinä se. Se on tosi kivaa, että pääsee sitten jo juhannukselta vapaalle, naurahtaa Eija.

Syksyllä uudet haasteet

Syksyllä alkaa yhteisprojekti näyttelijä Susanna Haaviston kanssa Huomenna-esityksen kanssa. Esitys kertoo kahden naisen illallisesta, jolla parannetaan maailmaa. Näyttelijät lähtevät kiertämään näytelmän kanssa lokakuussa eri puolille Suomea.

- Laitosteatterille sanon nyt "ei kiitos", sillä tykkään tehdä tällaisia projekteja. Itse asiassa syksyllä aloitellaan ja tammikuussa lähtee liikkeelle erittäin mielenkiintoinen projekti; Sofokleen klassikko Antigone, joka on sellainen monikulttuurinen esitys. Siinä esiintyy myös Taisto Reimaluoto, Kajaanin Runoviikon tuleva taiteellinen johtaja, valottaa Eija Ahvo.

- Tulkaa kaikki tänne Kajaanin Runoviikolle. Täällä on huikeita esityksiä ja hieno tunnelma, ihan ihokarvat nousevat pystyyn, hihkaisee Eija Ahvo lopuksi!

Lähteet: YLE Kainuu / Henri Kirkanen