Suomella paineet cheerleadingin koti-EM-kisoissa

Suomalaisjoukkueilla on kova halu menestyä ensi viikonloppuna pidettävissä cheerleadingin EM-kilpailuissa Helsingissä. Joukkueilta odotetaan mitaleja viime kevään osittain pieleen menneiden MM-kisojen jälkeen.

cheerleading
Naisten cheerjoukkue Golden Spirit Angels saavutti neljännen sijan vuoden 2010 SM-kilpailuissa.Lari Eteläniemi, Suomen Cheerleadingliitto

Lentoliikennettä haitannut tuhkapilvi esti kokonaan helsinkiläisen Funky Team Gorillazin sekajoukkueen kisamatkan Orlandoon, Floridaan huhtikuussa. SM-kisojen näytön perusteella Gorilloilta olisi MM-kilpailuissa odotettu mitalia.

– MM-kilpailuista pois jääminen turhautti joukkuetta, ja pettymys oli suuri, sanovat Gorillajoukkueen valmentajat Jarkko Jokinen ja Nita Rikström.

– Nyt into menestyä EM-kilpailuissa on kova, mutta yritämme olla ottamatta turhia paineita.

– Viime vuonna EM-kilpailut jäivät meiltä väliin kovan kilpailukalenterin vuoksi, mutta nyt on mielenkiintoista mitellä tasoa Euroopan parhaimmistoa vastaan, miettivät Jokinen ja Rikström.

– Meidän valttinamme ovat ilman muuta niin sanotut paristuntit eli mies-naisparin tekemä ilma-akrobatia. Tosin loukkaantumisten takia kisaesitystä on hieman jouduttu muuttamaan.

Mitaleita tilauksessa

Orlandon kevään MM-kilpailuissa Suomi saavutti vain yhden mitalin, kun tamperelainen Dream Team Dancers uusi edellisvuoden tanssisarjan pronssinsa. Helsinkiläinen naisten cheer-joukkue Golden Spirit Angels sortui MM-kisoissa virheisiin ja jäi täpärästi neljänneksi.

– Lähdemme taistelemaan EM-mitaleista laajimalla mahdollisella edustuksella, yhteensä 19 kilparyhmällä, kertoo Suomen Cheerleadingliiton puheenjohtaja Heli Kaskela.

– Viime vuoden EM-mitalisaldo oli yhteensä 12 mitalia, joista kolme kultaista, joten vähintään tähän pyritään kotikisoissa ja mielellään siitä ylikin. Norja on kovin vastus, he ovat kehittyneet vuosi vuodelta huimaa vauhtia, kertoo Kaskela.

Cheerleadingin EM-kilpailut järjestetään Helsingin Jäähallissa lauantaina 10.7. klo 13 (aikuisten sarjat) ja sunnuntaina 11.7. klo 13 (juniorisarjat). Helsinkiin on tulossa 1700 kilpailijaa yhdeksästä maasta. Suomen lisäksi joukkueita on Norjasta, Ruotsista, Tanskasta, Saksasta, Englannista, Sloveniasta, Venäjältä ja Puolasta.

Lähteet: YLE Helsinki