Fin5-suunnistusviikon viime hetken valmistelut etenevät hyvässä vauhdissa

Ruokolahdella ja Imatralla ensi maanantaina alkavan suunnistusviikon järjestelyihin osallistuu kaikkiaan noin 400 ihmistä. Suurimmat työt on tehty ja jäljellä on viimeistelyä.

suunnistus
Suunnistuskartta.
YLE Etelä-Karjala

Järjestelytoimikunnan puheenjohtajan Antti Kanervan mukaan kiireisintä on tällä hetkellä Ruokolahden Jukajärvelle sijoittuvan kilpailukeskuksen rakennustöissä.

Lisäksi puolustusvoimat rakentaa keskuksen lähellä sijaitsevaan Pitkälampeen ponttoonisillan, joka ratamestariryhmän johtajan Martti Asikaisen mukaan mahdollisti monipuolisten ratojen valmistelun.

- Suunnistajat tulevat sillalle toisella rannalla, leimaavat sillalle tullessaan ja ylitettyään sillan suunnistavat ison mäen toiselle puolelle ja siitä edelleen rasteille ja maaliin, Asikainen selostaa sillan kisakeskuksen puoleisella rannalla.

Sillan rakentajineen oli alunperin tarkoitus tulla Jukajärvelle tiistai-iltana, mutta aikataulu venähti keskiviikon iltapäivään. Puolustusvoimat on luvannut rakentaa sillan valmiiksi torstai-iltaan mennessä, jolloin järjestäjät käyvät läpi suunnistusviikon radat.

Haasteita riittää

Sekä Kanerva että Asikainen kuvailevat kisamaastoa haastavaksi.

- Se on meidän yksi vahvuus, Kanerva toteaa.

- Maastoja on hyvin erilaisia, on isompia korkeuseroja, mäkiä ja kallioita. Sitten yhtenä päivänä kisataan hieman tasaisemmalla kankaalla, joka tuo vaihtelua näille muuten ehkä hyvinkin vaativille radoille, hän jatkaa.

Monia suunnistusmaastoja läpikäyneen Asikaisen mukaan nimenomaan haastet ovat ne, joita suunnistajat kaipaavat.

Kilpailuihin on ilmoittautunut noin 3300 suunnistajaa 23 maasta. Lisäksi kuntosuunnistukseen arvioidaan osallistuvan jopa 500 ihmistä.

Paluuta juurille

Ratamestariryhmän johtaja Martti Asikainen sanoo, että Fin5-suunnistusviikko on tavallaan paluuta suunnistusharrastuksen historiaan Ruokolahdella.

- Joukko jukajärveläisiä miehiä perusti vuonna 1959 suunnistusyhdistyksen, josta harrastus alkoi levitä Ruokolahdella, Asikainen sanoo.

Tämän vuoden Fin5-suunnistusviikon järjestäminen alkoi jo vuonna 2007 karttojen laatimisella. Järjestävä seura on SK Vuoksi.

Kilpailukeskuksen ja reittien rakentaminen aloitettiin tyhjästä. Järjestäjät kiittävätkin suurta talkooporukkaa ja kyläläisiä avusta.

- Myös maanomistajat ovat tulleet hyvin vastaan, Asikainen kiittää.

- Tuleville vuosille täällä on valmiina hyvät harrastus- ja kisamaastot, hän vielä tuumaa.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala