1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutiset viittomakielellä

Signbook kärkikahinoissa kansainvälisessä tiedekisassa

Turkulaisopiskelijoiden kehittämä viittomakielinen sosiaalisen median palvelu on selvinnyt kärkikuusikkoon Microsoftin maailmanlaajuisessa tiedekisassa.

Yle Uutiset viittomakielellä
Diakin viittomakielen lehtori Raija Roslöf tutustuu Signbookiin.
Signbookin teknisestä toteutuksesta vastaavat Turun ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn opiskelijat Tomi Härkönen, Johannes Maliranta, Kimmo Koski ja Petteri Lehtonen.YLE / Elina Ojanotko

Imagine Cupin loppukilpailuun selvinnyt Signbook on Turun AMK:n ja Diakin Turun yksikön opiskelijoiden yhteistyöprojekti.

Kyseessä on neljän opiskelijan kehittämä sovellus; eräänlainen sosiaalisen median elementtejä hyödyntävä, verkkopohjainen viittomakielen termipankki, jota voi käyttää uudisviittominen tallentamiseen ja levittämiseen. Termipankin kehittäjinä ovat kunnostautuneet tietotekniikan koulutusohjelman opiskelijat Johannes Maliranta, Tomi Härkönen, Petteri Lehtonen sekä Kimmo Koski.

Image Cup on Microsoftin kahdeksan vuotta sitten lanseeraama kilpailu, joka mahdollistaa nuorten tuoda esiin teknologiset sovellusideansa ja saada ideansa myös näkyviin. Kilpailun mittasuhteista kertoo se, että esimerkiksi vuonna 2009 mukana oli 142 maata ja yhteensä yli 300 000 opiskelijaa.

Vuoden 2010 Imagine Cupin teemana oli “Maailma, jossa teknologia ratkaisee vaikeimmatkin ongelmat".

Image Cupin finaali on parhaillaan käynnissä Varsovassa, Puolassa. Loppukilpailun tuloksen ratkaisee jury, joka koostuu yhteistyökumppaneista ympäri maailman. Mukana on henkilökuntaa useiden maiden korkeakouluista, teollisuudesta sekä sponsoreiden edustajia.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi