1. yle.fi
  2. Uutiset

Vesipuisto häiritsee yhä eläinhoitolaa

Turun eläinhoitolan asukit kärsivät vajaa viikko sitten avatun vesipuiston melusta. Vesipuisto sijaitsee aivan eläinhoitolan naapurissa. Eläinsuojeluvalvoja Heidi Leyser toivoo, että puisto rakentaisi hoitolan ja sen väliin edes näköesteen.

Kotimaan uutiset
Peura pelästyy helposti melua.
Peura pelästyy helposti melua.YLE / Markku Sandell

Leyser kertoo, että hän on joutunut siirtämään osan eläimistä omalle pihalleen ja yksi ketunpojista asuu hänen keittiössään.

- Aidanvierustan tiloissa emme voi pitää mitään eläimiä, sillä ihmiset ovat ihan aidan takana ja eläimet säikkyvät. Meille luvattiin jo rakennusvaiheessa, että tuohon tulee näkösuojaaita. Toimitusjohtaja lupasi, että aita tulee tämän viikon aikana. Jos se ei nyt siihen tämän viikon aikana tule, viikonlopun aikana siihen tulee aita meidän toimesta.

Herkät eläimet voivat jopa menehtyä liiasta melusta.

- Meillä on peuranvasoja tässä, jotka ovat äärimmäisen herkkiä. Nehän saattavat jopa menehtyä sydänkohtaukseen, kun ne tarpeeksi säikähtää. Ne ovat nyt täällä minun takapihalla, syövät petuniat, mutta syökööt sitten kunhan hengissä selviävät.

Löytöeläimiä riittää kesällä

Turun eläinhoitolassa asuu tällä hetkellä muun muassa seitsemän koiraa ja 40 - 50 kissaa. Niistä pentuja on 30. Eläinsuojeluvalvoja Heidi Leyser kertoo, että kesäkissat hylätään nykyään vasta seuraavana kesänä, kun kissat pitäisi rokottaa.

- Useimmat naaraskissat ovat tiineinä, kun ne tulevat tänne ja nämä pennut ovatkin pääosin syntyneet täällä, kertoo Leyser ja esittelee poikuetta, jossa on sekä kissan omia että sen adoptoimia pentuja.

Eläinhoitolaan tuodaan myös oravanpoikasia ja kaneja.

- Oravanpoikasia on toistakymmentä. Ne sopeutuvat hyvin luontoon hoidon jälkeen, kertoo Leyser ja pitää kädellään kymmenen sentin kokoista oranvanpoikasta.

Jukupark lupasi rakentaa aidan heti

Jukuparkin toimitusjohtaja Hannu Hellman lupaa, että aita rakennetaan nopeasti.

- Se on valmis tänä iltana tai viimeistään perjantaiaamuna.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi