Huippuohjaaja koostaa YouTube-videoista elokuvan

Videopalvelu YouTube koostaa amatöörivideoista kokopitkän elokuvan. Elokuvan ohjaa Last King of Scotland -elokuvasta tunnettu Kevin Macdonald ja sen tuottajaksi on valittu Gladiaattorin ja Robin Hoodin tekijä Ridley Scott.

viihde
Youtubesta löytyvillä Life In A Day -esittelyvideoilla kannustetaan kaikkia tarttumaan kameroihin.Scott Free / YouTube / Sundance Film Festival

Uuden YouTube -elokuvan nimeksi tulee Life in a Day. Sen on tarkoitus kuvata heinäkuun 24. päivää käyttämällä amatöörikuvaajien eri puolilta maailmaa lähettämiä videoita.

YouTube pyytääkin nyt ihmisiä lataamaan videopalveluun tavallista arkeaan koskevaa materiaalia.

Erikoislaatuisen projektin tekijöiksi on valittu kaksi kovaa nimeä: tuottaja Ridley Scott ja ohjaaja Kevin Macdonald. Macdonald uskoo, että projekti näyttää ihmisille uudenlaisen elokuvantekemisen mahdollisuuksia.

- Tietenkin tässä projektissa on omat riskinsä. Voi olla, että en löydä tarpeeksi käyttökelpoista materiaalia. Mutta uskon kuitenkin, että videoiden joukosta on todellisia helmiä, ohjaaja Macdonald sanoo.

Ohjaaja toivoo, että ihmiset lähettäisivät hänelle mahdollisimman rehellistä ja henkilökohtaista materiaalia.

YouTube kertoo aikovansa nimittää apulaisohjaajiksi ne ihmiset, joiden kuvaama materiaali päätyy lopulliseen elokuvaan. 20 amatööritekjiää lennätetään myös elokuvan ensi-iltaan.

Life in a Day -elokuva saa ensi-iltansa Sundance-filmifestivaaleilla tammikuussa. Se on ladattavissa samaan aikaan ilmaiseksi YouTubesta.

Lähteet: AP, YLE Uutiset