Reilun kaupan musiikkipalvelu teki ison diilin

Suomalainen Equal Dreams -musiikkipalvelu on sopinut laajan, kansainvälisen yhteistyösopimuksen. Eettiseksi musiikkikaupaksi itseään kutsuva yhtiö on sopinut yhteistyöstä brittiläisen 7digitalin kanssa, joka toimittaa musiikin myös muun muassa Spotifylle.

Kuva: Equal Dreams

Sopimus kattaa kaikkien suurimpien levy-yhtiöiden kuten Universalin, Sony Musicin, EMI:n ja Warnerin tuotannon. Mukana on lisäksi useita pienempiä independent-yhtiöitä.

Equal Dreams on vuonna 2008 perustettu sivusto, jonne musiikin tekijät voivat laittaa kappaleitaan kuunneltavaksi tai myytäväksi. Palvelua käyttävät artistit saavat myös itse hinnoitella musiikkinsa.

Equal Dreams tekee yhteistyötä useiden hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa. Artistit saavat halutessaan esimerkiksi ohjata osan tuotoista valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen.

- Musiikki ja hyväntekeväisyys ovat kulkeneet pitkään käsi kädessä - hyväntekeväisyyskonsertit ovat tästä hyvä esimerkki. Meillä onkin suunnitelmissa laajentaa tätä puolta toiminnassamme, yhtiön toimitusjohtaja Kimmo Kärkkäinen kertoo.

Equal Dreams tekee tällä hetkellä yhteistyötä kuuden suomalaisen hyvätekeväisyysjärjestön kanssa. Kärkkäisen mukaan tavoitteena on saada kaikki suomalaiset järjestöt mukaan toimintaan.