1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rääkkylä

Kansanmusiikki raikaa Rääkkylässä

Kihaus Folk -kansanmusiikkitapahtuma alkaa perjantaina iltapäivällä Rääkkylässä. Festivaalin järjestäjät odottavat paikalle noin 2 000 vierasta ja tuottaja Yrjö Koskisen mukaan tavoite on hyvällä todennäköisyydellä myös toteutumassa lämpimien ilmojen vuoksi.

Euroviisuedustaja Kuunkuiskaajat esiintyy Jutajaisissa perjantaina. Kuva: Alain Douit / EBU

Perinteinen kansanmusiikkifestivaali on ollut vaikeuksissa viime vuosina, mutta Koskinen kertoo, että taloudellinen tilanne on nyt tyydyttävä. Ensi vuoden Kihaus-festivaalien suunnittelu on jo käynnissä. Rääkkylässä järjestettävä festivaali on kolmipäiväinen. Tapahtuman avaavat perjantaina muun muassa Euroviisuista tutut Kuunkuiskaajat.

- Meillä on kaikki eväät uuteen nousuun, ja nyt hyvät säät antavat sellasia odotusarvoja, että onnistumme tekemään hyvän festivaalin. Meillä on hyvä ohjelma ja esiintyjät, summaa Koskinen.

Jalat maassa edetään

Tavoitteet eivät ole Kihaus-festivaalin järjestäjillä pilvissä.

- Olemme omasta mielestäni asianmukaisesti liikkeellä. Onnistumisen kannalta ei ole taloudellisesti paineita, mutta totta kai haluamme onnistua. Suuria muutoksia ei ole tulossa ensi vuonnakaan, ja tärkein lipunmyynti meillä tapahtuu ovimyyntinä, Koskinen kertoo.

Lauantain käynnistää pelimannikavalkadi ja illan esiintyjiä ovat esimerkiksi Tapio Liinoja ja Pedro Hietanen sekä Burlakat. Sunnuntaina soitto hiljenee jo alkupäivästä pelimannikirkon jälkeiseen kirkkokonserttiin.