Kilpailuttaminen leikkasi hoitajien palkat

Jampankiven hoitajat joutuvat hakemaan uudelta yrittäjältä työpaikkojaan entistä pienemmällä palkalla. Vastaavat tapaukset yleistyvät jatkuvasti.

Jamppa, Järvenpää
Omaista huolestuttaa, menettääkö muistisairas läheinen tutun hoitajansa.YLE

Järvenpääläisen Jampankiven palvelukodin ruokasalissa radio raikaa iloisen rupattelun taustalla. Pinnan alla kuplii kuitenkin suuri huoli siitä, ovatko tutut hoitajat vaihtumassa uusiin. Talon toiminnan ottaa vastatakseen uusi yrittäjä heinäkuun alussa.

Kun Järvenpään kaupunki uudelleenkilpailutti Jampankiven palvelut, se ei asettanut tarjouspyyntöön henkilökunnan asemaa koskevia ehtoja. Kuitenkin hoitajien ja heidän ammattiliittonsa mielestä kyseessä on liikkeenluovutus ja heidän pitäisi voida siirtyä uudelle työnantajalle entisin ehdoin.

Ammattiliiton mukaan liikkeenluovutus on selvä tapaus: toiminta ei keskeydy, tilat ja asukkaat pysyvät samoina, palvelu samankaltaisena. Yrittäjä on kuitenkin tehnyt toisen tulkinnan ja nyt hoitajat odottelevat kutsua työhaastatteluihin.

Hoitajat eivät aio laittaa nimiä sopimukseen ennen kuin ammattiliiton lakimies on sopimuksen katsonut läpi. Mieleinen työ, mahtavat asukkaat ja loistava työtiimi kuitenkin painavat vaakakupissa, kertovat lähihoitajat Aila Kaipainen ja Sari Toivanen.

– Kyllä me jokainen tullaan käymään siellä työhaastattelussa ja katsotaan mitä meille tarjotaan. Kuitenkin jokainen meistä haluaa pitää työpaikkansa, mutta ei niillä ehdoilla mitä meille on annettu.

Epäselvä tulevaisuus

Jos työpaikka heltiää, on edessä tyytyminen 160-200 euroa nykyistä pienempään tilipussiin. Nykyisen ja tulevan työnantajan tulkinnat työn vaativuudesta ja sen myötä taulukkopalkasta eroavat tuntuvasti. Epäselvää on sekin, saavatko hoitajat pitää säästyneet lomansa uuden työnantajan alaisuudessa.

Hoitajat pitävät epävarmaa tilannetta sietämättömänä sekä työntekijöille että asukkaille.

– Tämä on aikamoista henkistä helvettiä. Kun kilpailutus tehtiin keväällä, niin me olemme olleet kohta kaksi kuukautta ihan epätietoisia, me hoitajat, asukkaat ja omaiset, huokaa Kaipainen.

Hankintalaki päästää kunnan kuin koiran veräjästä

Lähi- ja perushoitajien ammattiliitto SuPerin mukaan Jampankiven kiista ei ole ainoa laatuaan. Vastaavia riitoja liikkeenluovutusta koskevan lain tulkinnoista tulee koko ajan enemmän – samaa tahtia kuin hoiva-alan palvelusopimuksia kilpailutetaan uudelleen.

Hankintalaki ei määrää palvelun tilaavaa kuntaa ottamaan tarjouskilpailun ehdoissa kantaa henkilöstön asemaan. SuPerin lakimiehen, Riitta Saarikosken mielestä monelta käräjöinniltä ja muulta harmilta säästyttäisiin, jos kunnat kantaisivat tilaajina vastuuta myös työntekijöistä.

– Tämä on sellainen kasvava riitapuoli valitettavasti. Me haluttaisiin, että siirtyvän henkilöstön asema otettaisiin heti siinä tarjouskilpailussa huomioon, niin tällaisia tilanteita ei pääsisi syntymään.

Kaupunki pesee kätensä asiasta

Järvenpään tulkinta on se, että yrittäjän kanssa sovitaan hoidon taso ja laatu sekä henkilökunnan määrä ja koulutustaso. Muuten henkilöstön asema on yrittäjän ja työntekijän välinen asia. Kun palvelu on ulkoistettu, on ulkoistettu myös vastuu.

– Kaupunki ei ole tässä minkäänlaisessa työnantaja-asemassa, eli ei puutu henkilöstön asemaan, palkkaukseen tai työsuhteisiin liittyviin kysymyksiin, painottaa vanhus- ja vammaistyön palvelujohtaja Helena Venetvaara-Nurmi.

Jampankivessä päivittäin muistisairasta Helvi-rouvaa tapaamassa käyvä Kauko Joki-Korpela ei käsitä kaupungin asennetta.

– Tarjouskilpailussa oli tällainen porsaanreikä ja siitä on vastuussa kaupunki ylintä poliittista johtoa myöten. He ovat hyviä ihmisiä ja omalla alallaan ja heille tehdään tämmöinen, niin ei ole oikein. Tämä on surkea tapaus.

Lähteet: YLE Helsinki