Jyväskylän Setan puheenjohtaja yksi Pride -iskun kohteista

Jyväskylän Setan puheenjohtaja Petri Janhunen oli mukana Helsingin taannoisessaa Pride -kulkuessa. Hän sai jalkoihinsa savukranaatin, ja samaan seurueeseen kuuluva raskaana olevaa naista ruiskutettiin pippurisumutteella.

Seta ry
Helsinki Pride -kulkuetta
Helsingin Pride -kulkue.Yle

Savukranaatti tuli suoraan Janhusen seurueen jalkoihin jo kulkueen alkuvaiheessa. He yrittivät sammuttaa sitä. Siinä vaiheessa ei vielä näkynyt kyynelkaasua tai pippurisumutteita. Janhunen on järkyttynyt erityisesti katsomassa olleiden lasten ja perheiden puolesta.

- Esimerkiksi ystävämme, jolla on puolitoista kuukautta laskettuun aikaan, sai päälleen pippurisumutetta ja kyynelkaasua, hän kertoo.

Janhusen ensitunteet vaihtelivat raivon ja epäuskon välillä.

- Tuli tunne, että eihän tämä voi olla totta Suomessa 2010. Sitten kun on selvinnyt keitä nämä tyypit ovat olleet, niin se kertoo että tämä on ollut suunniteltu isku. He eivät ole paikallisia, vaan ovat tarkoituksella matkustaneet Helsinkiin tehdäkseen tämän iskun. Tämä on ollut viharikos ennen kaikkea.

Janhunen on ollut mukana Setan toiminnassa 2000-luvun alkupuolelta. Hän näkee trendinä sen, että kun yhteiskunnassa menee huonommin, ahdasmielisyys nostaa päätään.

- -90-luvun laman alussa oli sama, että etsitään jotain syytä. Se on outoa. Asiat ovat tosin menneet sen jälkeen paljon parempaan suuntaan. Nyt on jo keskustelussa sukupuolineutraali avioliitto. Jos valtio sellaisen lain säätää, niin nähdäkseni kirkon pitää se hyväksyä, kun heillä on verotusoikeuskin.

Lähteet: YLE Keski-Suomi