1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Palokuntanuorten leiri päättyi onnettomuuteen

Padasjoella Päijät-Hämeessä järjestetyn palokuntanuorten leirin viimeisen illan kunniaksi pidetty ilotulitus päättyi onnettomuuteen. 35 lasta ja yksi aikuinen loukkaantuivat, kun ilotulituspadasta lensi raketteja yleisön joukkoon perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Kuva: YLE / Juha-Petri Koponen

Kaikkiaan 36 ihmistä kävi leirin omassa sairaalassa lääkärin tarkastettavana. Kukaan heistä ei loukkaantunut vakavasti, vaan sai lähinnä korvakipuja sekä kipinöiden aiheuttamia vammoja.

Yksi loukkaantuneista oli saksalainen.

Loukkaantuneille on järjestetty kriisiapua. Poliisin mukaan tapahtumaan ei liity laiminlyöntejä, eikä se vaadi jatkotutkimuksia.

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen palopäällikkö Kimmo Salonen saapui leirialueelle aamulla. Hänen mukaansa tapahtuman luvat olivat kunnossa ja onnettomuustilanteessa ei olisi voitu tehdä mitään paremmin.

Kansainväliselle palokuntanuorten suurleirille Padasjoelle on kokoontunut noin 3 700 palokuntalaista, joista noin 2 200 on nuoria ja noin 300 ulkomailta tullutta palokuntalaista.

Palokuntanuoret kokoontuvat suurleirille joka neljäs vuosi. Viikon kestävällä leirillä opetellaan erilaisia palomiestaitoja sekä teoriassa että käytännössä.