Norjalainen tekijänoikeusjärjestö kehottaa jäseniään jättämään Spotifyn

Norjassa musiikin tekijänoikeuksia valvova järjestö kehottaa jäseniään lopettamaan yhteistyön Spotify-musiikkipalvelun kanssa. Itsenäisten levy-yhtiöiden edunvalvontajärjestö Fonon mielestä Spotify maksaa liian vähän korvauksia palvelussa soitetusta musiikista norjalaisille muusikoille.

Kuva: Spotify / YLE uutiset grafiikka

- Emme halua jakaa musiikkia ilmaiseksi. Spotifyn maksullinen palvelu on hyvä, ja toivon, että jäsenemme pysyvät siinä mukana. Ilmaispalvelu saisi meidän mielestämme kuolla pois, sanoo Fono-järjestön hallituksen puheenjohtaja Larry Bringsjord ruotsalaissanomalehti Sydsvenskanille.

Netin ilmaista musiikkipalvelua Spotifyta on myös aiemmin arvosteltu niukoista korvauksista. Kriitikoiden joukossa on muiden muassa Spotifyn yhteistyökumppani Warner Music.

Spotify ei ole juuri kommentoinut ilmaispalvelua, mutta on kertonut korvausten nousevan samaa tahtia mainostulojen ja maksullisten jäsenyyksien kasvaessa. Viime aikoina yhä useampi Spotifyn käyttäjä on alkanut maksaa palvelusta kuukausimaksua.

Viime vuonna nousi suuri kohu siitä, että Spotifyssa miljoona kertaa soitettu laulu olisi tuottanut säveltäjälleen vain noin 230 euron tulot.