1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Eläinten ennustukset vaikuttaneet vedonlyöntiin

Eläinten ennustuksilla ja niiden saamalla julkisuudella näyttää olevan vaikutusta myös ihmisten todelliseen vedonlyöntikäyttäytymiseen. Vedonvälittäjien mukaan aiemmin Hollantia kannattaneet brittiläiset vedonlyöjät ovat vaihtaneet puolta sen jälkeen, kun saksalainen Paul-mustekala ennusti Espanjan voittavan.

urheilu
Paul-mustekala suosii Espanjaa
Reuters-TV

- "Paul-vaikutus" on muuttanut vedonlyönnin täysin, sanoo Paddy Power -vedonlyöntitoimiston edustaja.

Vedonlyöntitoimiston mukaan ennen Paulin antamaan ennustusta 54 prosenttia veikkasi Hollantia voittajaksi. Ennustuksen jälkeen 56 prosenttia Paddy Powerin veikkajista on kuitenkin pelannut Espanjan puolesta.

Kilpailevalla vedonlyöntitoimistolla William Hillillä Paulin vaikutus ei ole ollut yhtä näkyvä. Espanjan suosioon tuli kuitenkin jonkinlaista lisäystä pian ennustuksen jälkeen.

Ennustuksillaan kuuluisaksi tullut mustekala Paul on poikinut julkisuuteen myös liudan muita ennustavia eläimiä, muun muassa malesialaisen papukaijan. Myös Meena Kutti -papukaija luottaa Espanjan voittavan maailmanmestaruuden.

Kahdeksanvuotias vihreä papukaija antoi vedonlyöjille vinkkejä, kumman joukkueen puolesta kannattaisi pelata. Papukaijan omistaa ennustaja M. C. Mohan, joka tavallisesti neuvoo ihmisiä liiketoimissa ja elämässä yleensä.

Mohan kertoo asettaneensa papukaijan eteen kaksi pientä kirjekuorta ja pyytäneensä sitä poimimaan voittajan. Papukaija poimi epäröimättä kuoren, jossa luki Espanjan joukkueen nimi "La Furia Roja".

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi