1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Dragtsma: Espanja oli parempi kuin Hollanti

Jalkapallon MM-kisojen suuri suosio tuo varmasti lisää katsojia myös suomalaisen jalkapallon pariin. Näin uskoo Turun Interin päävalmentaja Job Dragtsma. Hollantilaisvalmentaja oli luonnollisesti pettynyt oman maansa tappioon eilisessä finaalissa.

urheilu
YLE / Simo Kymäläinen

Espanjalainen Viktor Gonzalez Alvarez riemuitsi voitosta YLE Turun haastattelussa. Se oli tärkeää Pohjois-Espanjasta kotoisin olevalle Barcelona-fanille.

- Robbenilla oli pari paikkaa ja sydäri oli aika lähellä, mutta joka tapauksessa kärsivällisyyden kautta Espanja ratkaisi pelin, pohtii onnellinen Victor.

- Ihan mahtava fiilis oli viime yönä ja edelleen - varmasti kestää ainakin muutaman päivä ja toivottavasti viikonkin.

Espanjaan tulee uusi futisbuumi

Gonzalez Alvarezin mielestä MM-voitto merkitsee Espanjalle paljon, vaikka lajilla on suuri merkitys maassa jo ennestään.

- Itse aloin katsoa jalkapalloa, kun Barcelona voitti Euroopan mestaruuden. Nyt varmaan jokainen poika haluaa pelata jalkapalloa ja toinen jalkapallobuumi syntyy voiton myötä Espanjaan, povaa Victor.

- Urheilulehdet ja mediat ovat täynnä jalkapalloa, mutta olemme myös koripallossa maailman ja Euroopan mestareita. Uskomatonta, että jalkapallostakin tuli vielä maailmanmestaruus.

Interin päävalmentaja myönsi tappion oikeutetuksi

Job Dragstma oli maanantaina pettynyt mies, mutta pystyi kuitenkin analysoimaan loppuottelua rauhalliseen tyyliinsä.

- Olen pettynyt. Espanja oli parempi kuin Hollanti lopussa. Olimme kolmatta kertaa finaalissa ja hävisimme. Se ei ole hyvä asia.

Dragtsma piti loppuottelua lopulta aika tylsänä otteluna. Hän olisi odottanut, että nopea maali olisi tuonut peliin vauhtia. Nyt kumpikaan joukkueista ei halunnut hävitä ja Hollanin peli muuttui, kun joukkue sai punaisen kortin.

Amerikasta ja Afrikasta ei tullutkaan uusia tähtiä

Job Dragstma katsoi kaikki ottelut ja oli pettynyt Etelä-Amerikan ja Afrikan maiden menestykseen. Hän olisi uskonut, että sieltä tulee uusia, nousevia tähtiä. Suurin elämys oli Hollannin voitto Brasiliasta.

- Se oli todellinen klassikko. Voitto Brasialiasta oli minulle tärkeä hollantilaisena kaverina.

Messi on maailman paras pelaaja

Uusia huippupelaajia Dragtsma ei nimeä, vaan ylistää Argentiinam Lionel Messiä. Hän on Jobin mielestä yhä maailman paras pelaaja.

- Laittaisin hänet aina All Stars -joukkueeseeni. Argentiina pelasi hyviä otteluja, mutta lopussa Argentiina ei pystynyt luomaan tarpeeksi hyvää taktiikkaa.

Dragtsma Suomen päävalmentajaksi?

Suomen mahdollisuudet tulevissa EM-karsinnoissa ovat Dragtsman mukaan melko hyvät. Hän myöntää, että samassa ryhmässä oleva Hollanti on kova, mutta Suomi voi yllättää.

- Toiselle sijalle pääseminen on mahdollista. Suomella on mahdollisuuksia Ruotsia ja Unkaria vastaan. Pääseminen arvokisoihin olisi tosi tärkeää Suomelle. Tiedän sen Hollannista. Se olisi tärkeä läpimurto urheiluelämässänne.

Dragtsmaa on povattu myös tulevaisuudessa Suomen maajoukkueen päävalmentajaksi. Mies myhäilee asialle ja kertoo keskittyvänsä vain Interiin nyt, mutta myöntää, että jalkapallossa kaikki on mahdollista.

- Olen kiinnostunut, mutta nyt on tärkeintä, että saisimme Interille mitalin.

Dragtsman all stars kenttä MM-kisoista:

maalivahti: Iker Casillas

puolustajat: Giovanni Bronckhorst, Lucio, Carles Puyol, Maicon

keskikenttä: Wesley Sneijder, Iniesta, B. Schweinsteiger

hyökkääjät: Diego Forlan, David Villa, Lionel Messi

Lähteet: YLE Turku / Minna Rosvall

Lue seuraavaksi