1. yle.fi
  2. Uutiset

Nukketeatteri potee tilanahtautta Vaasassa

Vaasassa toimiva nukketeatteri Pikku Aasi kärsii harjoitus- ja varastotilojen puutteesta. Tällä hetkellä teatteri pitää varastoaan ammattikorkeakoulu Novian tiloissa vanhalla kasarmialueella.

nukketeatteri
YLE/ Merja Siirilä

Nukketeatteri Pikku Aasille on helppo löytää esityspaikkoja, mutta ongelmana ovat laboratorio- ja harjoitustilat, sanoo teatterin puuhamies Cosimo Galiano. Laboratoriossa valmistetaan nuket ja lavasteet.

Vaasassa on pitkät perinteet nukketeatterissa, vaikka välillä toiminta on ollut kokonaan kadoksissa. Tänä päivänä ihmiset ovat kiinnostuneita nukketeatterista, arvioi Cosimo Galiano.

Kani, Ampiainen ja Marcovaldo ensi-iltaan

Teatteri Pikku Aasi valmistautuu parhaillaan uuden esityksen ensi-iltaan. Koko perheen kesäinen nukketeatterinäytelmä Kani, Ampiainen ja Marcovaldo saa ensi-iltansa Vaasan kaupunginkirjaston Draama-salissa 22. heinäkuuta.

Tarina pohjautuu vapaasti Italo Calvinon kirjaan Marcovaldo eli vuodenajat kaupungissa. Näytelmän ovat valmistaneet Pia Leinonen ja Cosimo Galiano, jotka myös esiintyvät nukkien kanssa. Musiikin on säveltänyt muusikko Joni Tiala.

Lähteet: YLE Pohjanmaa

Lue seuraavaksi