1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. mökkeily

Jussi Lammela nauttii kesästä ja kampelasta

Finlanders-yhtyeen Jussi Lammela paljastuu mökki-ihmiseksi, jonka grilli, savustin ja loimutin ovat kovassa käytössä. Niillä syntyy iskän sötkötyksiä, joiden makusinfonioita taiteilija säveltää tunteella.

mökkeily
Jussi Lammela viettää iltoja kotitalon takapihan saunamökissä uiden ja saunoen
Jussi Lammela viettää iltoja kotitalon takapihan saunamökissä uiden ja saunoenYLE / Juha Ohtonen

Finlanders-yhtye on jo viidentoista vuoden ajan pitänyt keikkataukoa juhannuksesta heinäkuun loppuun.

Näin laulaja-rumpali Jussi Lammelalla on loistava tilaisuus viettää aikaa mökillä lasten kanssa. Kesäloman aikana hän myös tapaa ystäviää, joita ei keikkaputken aikana oikein ehdi tapaamaan.

Lammela viettää paljon aikaa mökillä, sillä lähin mökki sijaitsee kotitalon takapihalla uima-altaan kera.

- Kyl se on aika kiva mennä nukkumaan sit tästä kun tässä saunoo ja ui oikein kunnolla. Täs pääsee nopeesti tähän mökille, ei tartte ajella autolla eikä jonottaa losseissa.

Jussi Lammelan appivanhempien mökki sijaitsee Nauvossa, siellä hän käy myös mielellään merellä kalastamassa. Hän on kotoisin Eurasta, siellä sijaitsee vanhempien mökki, mutta siellä tulee harvemmin nykyään käytyä, Lammela sanoo.

Jussi säveltää sötkötyksiä

Kesäisiin harrastuksiin kuuluvat mölkky, sulkapallo, golf vähäisissä määrin, uiminen, saunominen ja ruuan laitto.

Aina kun Lammela on kotona, hän valmistaa ruuat. Syystä tai toisesta lapset kutsuvat niitä iskän sötkötyksiksi.

Tämä arvosana tulee siitä, että Jussi harvemmin valmistaa ruokaa ohjeiden mukaan vaan mielellään säveltää.

- Mää grillaan ihan oikeastaan kaiken näköistä. Tykkään lampaasta ja yleensäkin lihasta. Koitan keksiä kaiken näköisiä erilaisia ettei käy tylsäksi.

Jos Nauvon vesiltä nousee hauki, kelpaa se enintään keittoon. Jos ahvenia saa niin ne savustetaan tai fileerataan ja paistetaan.

- Sit sielt saa kampelaa myöskin, mikä on ihan loistava kala savustettuna.

Kotipihan mökin varusteisiin kuuluu myös loimutin, josta valmistuu pahuksen hyvää loimulohta.

- Kun mä teen ruokaa, kun mä laitan jotain maustetta, mä jotenkin maistan sen suussani, miltä se tulee maistumaan. Et mitä siihen pitäis laittaa vielä, et se maistuis siltä kun mä haluan.

Lähteet: YLE Turku / Juha Ohtonen

Lue seuraavaksi