1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Ennustajamustekala Paul vetäytyy eläkkeelle

Saksalainen ennustajamustekala jättää urheilu-uran ennustettuaan virheettömästi kahdeksan MM-ottelua. Paul sai maanantaina oman pokaalin saksalaisessa eläintarhassa.

urheilu

Oberhausenin Sea Life -eläintarhan edustajan Tanja Munzigin mukaan Paul ei enää ennusta tulevien vuosien kilpailuissa.

- Paul ei ennusta enää mitään - ei jalkapalloa, politiikkaa, kulttuuria tai taloutta, Munzig sanoi maanantaina.

Munzigin mukaan Paul on saanut useita tarjouksia, mutta hän jää kotitankkiinsa ja palaa vanhaan työhönsä: viihdyttämään lapsia.

Paulin tankkiin laskettiin maanantaina kopio MM-voittopokaalista satojen katselijoiden edessä kiitokseksi työstä. Paul piti katsojia jännityksessä useita minuutteja ennen kuin söi yhden kolmesta pokaaliin laitetusta simpukasta.

Mustekala ohjaili vedonlyöntiä

Paul ennusti oikein kahdeksan ottelua kahdeksasta - mukaan lukien sunnuntain finaalin. Jokaista ottelua ennen Paulin tankkiin laskettiin kaksi laatikkoa, joissa oli otteluun osallistuvien maiden liput. Molemmissa laatikoissa oli houkuttimena simpukka.

- Ei ole oikeastaan järkevää syytä, miksi hän ennusti kaikki oikein, Tanja Munzig sanoo.

Monet vedonlyöjät päätyivät noudattamaan Paulin ennustuksia. Brittiläisen William Hill -vedonlyöntitoimiston mukaan ihmiset laittoivat rahansa mustekalan lonkeroiden osoittamaan suuntaan.

- Ihmiset tulivat toimistoon ja sanoivat, etteivät tiedä vedonlyönnistä mitään, mutta olivat kuulleet eräästä saksalaisesta mustekalasta. Se oli absurdia - mutta Paul ennusti jatkuvasti oikein, William Hillin edustaja Graham Sharpe kuvailee.

Tilastojen mukaan todennäköisyys veikata kahdeksan ottelua kahdeksasta oikein on yksi 256:sta.

Lähteet: Reuters, AP

Lue seuraavaksi