1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tammerfest

Tammerfest täyttää torit

Kaupunkitapahtuma Tammerfest käynnistyy ensimmäisillä kahvilakonserteilla puolen päivän aikoihin. Illalla on vuorossa Popeda Keskustorin teltassa. Muita esiintyjiä ovat lähipäivinä muun muassa PMMP, Leningrad Cowboys, Lauri Tähkä & Elonkerjuu, Irina ja Jenni Vartiainen.

Tammerfest
Kari Peitsamo yleisön keskellä.
Kari Peitsamo on kuulunut Tammerfestin vakioesiintyjiin ja niin myös tänä vuonna.YLE / Antti Eintola

Tarjolla on myös risteily- ja klubikeikkoja sekä maksuton After Work Zumba Vuolteentorilla perjantaina kello 16.15. Lasten Tammerfest on vuorossa lauantaina kello 12-14. Bilepuisto tarjoaa ankarimmille bilettäjille sydämen kyllyydestä viihdettä.

Kaiken varalta myös Suomen Punaisen Ristin ensiavun ja päihdetyön vapaaehtoiset päivystävät tapahtuman aikana.

Punaisen Ristin ensiapupiste löytyy festareiden ajan Vuolteentorilta. Ensiapu päivystää kaikkina tapahtumapäivinä iltakuudesta puoleenyöhön.

Ensiapuryhmä hoitaa paikan päällä juhlijoiden pienet haavat ja vammat. Lisäksi ensiapuryhmä tilaa paikalle ammattiapua, jos hätä on suuri. Ensiavun vapaaehtoiset tunnistaa punaisista ensiapuliiveistä.

Päihdetyön vapaaehtoiset kiertävät juhlijoiden joukossa keskustelemassa. Tarkoitus ei ole moralisoida tai tuomita, vaan jutella hyvässä hengessä nuorten ehdoilla.

Lähteet: YLE Tampere

Lue seuraavaksi