Faces pyrkii eroon talousvaikeuksistaan

Etnofestivaali Faces pyristelee irti talousahdingostaan talkootyön ja uuden sijainnin avulla. Tapahtuman työntekijöiden lisäksi lähes kaikki esiintyjät osallistuvat festivaaleille ilman palkkiota.

Faces-festivaali
Faces-festivaalin rakentaminen on käynnissä Pohjan Gumnäsissä.
Faces-festivaalin rakentaminen on käynnissä Pohjan Gumnäsissä.YLE

Aikaisemmin Billnäsin ruukkialueella järjestetty tapahtuma jäi viime vuonna tappiolle huonon sään ja kohonneen aluevuokran takia. Festivaaliorganisaatiolla on tällä hetkellä velkaa noin 160 000 euroa.

- Kyllähän se on raskas taakka ja tänä vuonna on päästävä voitolle. Ei me koko velkaa tietenkään pystytä maksamaan, mutta ainakin osa. Jos tämä vuosi menisi miinukselle, mitä minä en oikeastaan halua edes ajatella, niin se on varmastikin tämän tapahtuman loppu, festivaalijohtaja Börje Mattsson murehtii.

Tapahtuman uusi sijainti Gumnäsinniemellä Pohjan kirkonkylässä on Billnäsiä edullisempi, mutta myös haastavampi. Toisaalta festivaali palaa juurilleen metsäisen tapahtuma-alueen myötä.

- Ensimmäinen Faces järjestettiin osittain Raaseporin linnan viereisessä metsikössä. Nyt otammekin oikeastaan jopa mallia ensimmäisestä tapahtumasta, laitamme katoksia puiden väliin ja niin edelleen. Tietyllä tavalla palataan siihen, mistä lähdettiin, Börje Mattsson kuvailee.

Tänään viimeiset esiintyjäkiinnityksensä julkaissut Faces järjestetään 23.- 25. heinäkuuta Pohjan Gumnäsissä. Festivaali tavoittelee tänä vuonna 6 000 kävijää.

Lähteet: YLE Helsinki