Mel Gibsonin ura vaakalaudalla

Hollywood-näyttelijä Mel Gibsonin ura on vaakalaudalla hänen henkilökohtaisen elämänsä kohujen takia. Gibson on ollut otsikoissa entisen tyttöystävänsä pahoinpitelysyytösten sekä rasistisen kielenkäyttönsä takia.

viihde
Mel Gibson, taustalla elokuvajuliste
Ballesteros / EPA

Mel Gibson, 54, ja venäläissyntyinen Oksana Grigorieva, 45, ilmoittivat eronneensa ystävinä huhtikuussa. Myöhemmin kävi ilmi, että pari oli jo tammikuussa riidellyt raivoisasti, minkä yhteydessä Gibson olisi hakannut tyttöystäväänsä. Pari oli saanut tyttären vasta lokakuussa ja vain kuukausia aiemmin Gibson oli eronnut vaimostaan Robynista, jonka kanssa oli ollut naimisissa lähes 30 vuotta ja saanut seitsemän lasta. Grigorieva on syyttänyt Gibsonia pahoinpitelystä ja pari käy myös huoltajuuskiistaa lapsestaan.

Perjantain jälkeen RadarOnline.com-sivustolle on alkanut vuotaa audiopätkiä, jotka ovat Gibsonin ja Grigorievan välisistä kiivaista puhelinkeskusteluista. Niissä Gibson esimerkiksi uhkaa tappaa tyttöystävänsä. Nauhojen alkuperästä ei ole tietoa, mutta poliisi aikoo tutkia ne, mikäli ne luovutetaan heille.

Gibson muistetaan myös rasistisista kommenteistaan. Hän esitti juutalaisvastaisia kommentteja vuonna 2006, kun hänet pidätettiin rattijuoppoudesta. Nyt julkaistuilla ääninauhoilla näyttelijä kutsuu mustia neekereiksi ja käyttää latinalaisamerikkalaisesta siivoojastaan halventavaa siirtolaisnimitystä.

Kuinka käy Gibsonin uran?

Kaksi kertaa Oscarin voittanut Mel Gibson piti kahdeksan vuotta taukoa näyttelemisestä, kunnes teki paluun tammikuussa trillerillä Pimeyden ytimessä. Viime aikaisten tapahtumien jälkeen hänen uransa jatko Hollywoodissa ei näytä ruusuiselta. Esimerkiksi perjantaina Gibsonia edustava agentuuriyritys purki sopimuksen näyttelijän kanssa.

- Voiko hän tehdä enää elokuvia? Kyllä. Voiko hän olla Hollywoodin hyväksymä elokuvatähti? Ei pitkään aikaan, jos enää koskaan. Mielestäni hän on tehnyt kaiken mahdollisen tuhotakseen uransa. Hänen onnensa on, että hän on lahjakas elokuvantekijä ja hänellä on paljon rahaa, sanoo Hollywood Reporter -lehden päätoimittaja Kim Masters.

Mel Gibsonilla riittää siis rahaa esimerkiksi elokuvien tuottamiseen. Masters epäilee kuitenkin, riittäisikö leffoille enää katsojia.

- Elokuva-alan ammattilaiset sanovat, että jos menettää naisyleisönsä, se ei tule enää koskaan takaisin. Kun mukaan lasketaan mustat, latinot ja juutalaiset, Gibsonille ei jää enää paljoa faneja. Kenelle hän silloin elokuvansa tekisi?

Mastersin mukaan julkinen anteeksipyyntö olisi nyt paikallaan, mutta hän ei kuitenkaan odota sellaista Gibsonilta.

- Hän voisi sanoa katuvansa tekojaan, hävitä julkisuudesta vähintään vuodeksi ja tehdä sitten paluun jollakin tavoin. Gibsonin ei kuitenkaan tarvitse tehdä sitä, sillä hänellä on rahaa ja hän voi itse päättää elokuvistaan, Masters sanoo.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset