Pakistan kieltää intialaisen Bin Laden -komedian

Elokuvatarkastajien mukaan terroristijohtajaa parodisoiva elokuva saattaisi yllyttää radikaaleja islamistiryhmiä terrori-iskuihin. Tere Bin Laden eli "Ilman sinua, Bin Laden" kertoo yhdysvaltoihin pyrkivästä journalistista, joka julkaisee internetissä videon Al-Qaidan johtajan näköishahmosta.

kulttuuri
Ruutu elokuvasta Tere Bin Laden
WalkWater

Pakistanissa elokuvamaailmaa valvoo 57-henkinen komitea, johon kuuluu median ja yleisön ohella myös uskonnollisten piirien edustajia. - Suurin osa komiteasta piti elokuvaa sopimattomana, sanoo puheenjohtaja Masood Elahi, mutta ei kerro perusteluja elokuvan kieltämiselle.

Yhdysvaltojen kansalaisuudesta haaveilevaa journalistia näyttelee pakistanilainen pop-tähti Ali Zafar. Elokuvan nimi oli jo ennen esityskieltoa päätetty lyhentää muotoon Ilman sinua, sillä Osama Bin Ladenin nimellä on maassa ristiriitainen kaiku. Elokuvaa levittävä Nadeem Mandviwall aikoo vielä valittaa päätöksestä, mutta ei usko saavansa helpotusta elokuvalle asetettuun esityskieltoon. Hänen mukaansa Bin Ladenia käsittelevä huumori ei sinänsä ole paheksuttavaa, mutta elokuvan pelätään herättävän levottomuutta.

Al-Qaidan johtajien uskotaan piileskelevän Pakistanin rajaseudun vuoristossa. Pommi-iskuja maassa tapahtuu jatkuvasti ja kohteena ovat usein myös siviilit julkisilla paikoilla.

Lähteet: Reuters - YLE Uutiset.