1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Karelia lines

Helteellä kanavaristeily voi olla loppuunmyyty

Heinäkuiset helteet ovat olleet suosiollisia Saimaan risteilyille. Viileä kesäkuu hiljensi risteilyliikennettä, mutta juhannuksesta alkanut lämmin kausi on houkutellut paljon matkustajia.

Kuva: Yle

Kristina Cruisesin Kristina Brahe -laivalla kävijöitä on ollut 20 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten samaan aikaan. Saimaan Risteilyt -yhtiön El Farolla on ollut huomattavasti viimevuotista vilkkaampi heinäkuu. Esimerkiksi keskiviikkona aamupäivällä kanavaristeily oli loppuunmyyty.

Myös Karelia Linesin risteilymyynti on vilkastunut kahden heikomman vuoden jälkeen. Yritys odottaa pääsevänsä tänä vuonna 20 000 kävijän tavoitteeseen. Muutkin yritykset enteilevät vähintään viime vuoden kaltaista tulosta.

Kesäkuussa risteilyjä jopa peruttiin

Toukokuun lopun lämmin ilma lisäsi hetkeksi risteilyjen suosiota, mutta esimerkiksi Saimaan Risteilyjen El Farolla oli toimitusjohtaja Pentti Kokin mukaan surkea kesäkuu. Alkukesän sateiden takia Karelia Lines joutui perumaan joitain m/s Camillan aamuristeilyjä.

Epävakaan sään takia ihmiset eivät varaa mielellään lähilähtöjä. Kunnolla risteilysesonki alkoi tavalliseen tapaan juhannuksesta.

- Reittiliikenne on vilkastunut, mutta yritykset ovat vielä tilausristeilyjen suhteen varovaisia, kertoo Saku Hyttinen Karelia Linesilta.

Ilma vaikuttaa myös ruokailuun. Sateen aikana laivalla aterioidaan enemmän, helteellä juomat ja jäätelö käyvät kaupaksi.