Simerock kohentaa ammattitaitoa

Festarityössä voi kohentaa myös omaa ammattitaitoa. Lapin ammattiopistossa visualisteiksi opiskelevat Maarit Luokkanen ja Terhi Kauhanen somistavat Rovaniemen Simerockissa backstagea, pukutelttoja ja VIP-telttaa.

viihde
Simerockin talkootyöntekijät Maarit Luokkanen (vas.) ja Terhi Kauhanen
Maarit Luokkanen (vas.) ja Terhi Kauhanen harjoittelevat Simerockissa somistustaitojaan.YLE / Matti Konttinen

Rovaniemeläisnaiset saivat heti opintojensa alussa vihjeen opettajaltaan, että festivaaleilla olisi mahdollisuus näyttää omia käden taitoja.

- Kerrottiin, että muutamalla tytöllä on mahdollisuus tähän. Ilmoittauduttiin sitten heti vapaaehtoisina mukaan. Tosi mielenkiintoinen homma, Terhi Kauhanen kertoo.

Naiset ovat saanet myös itse suunnitella somisteet eri festivaalialueen tiloihin.

- Kun tuo backstage on valmis, on ihan kiva kuulla mitä artistit tykkää siitä. Toivottavasti saadaan ainakin jonkinlaista palautetta, naiset kertovat.

Naisten työrupeama kestää koko festivaalin ajan eli kolme päivää. Palkaksi he saavat pääsyliput kolmeksi päiväksi, ruoan ja Simerock-paidat.

- Meille nämä palkkiot riittää. Me saadaan tästä opiskeluun todella hyvää harjoittelua. Tämä on hyvää vaihtelua näyteikkunoiden somistamiseen.

Myös talkoolaiset ehtivät nauttia festivaalin tarjonnasta ja tunnelmasta, vaikka alueelle onkin tultu töihin.

- Kyllä sitä voi välissä käydä tekemässä jotain muutakin. Kyllä me täällä aika rennosti voidaan olla, että pystyy nauttimaankin työn ohella.

Lähteet: YLE Lappi / Matti Konttinen