Suorat nettilähetykset työllistävät tuotantoyhtiöitä

Tapahtumien välittäminen suorana netin kautta on lisääntynyt nopeasti yrityksissä ja yhteisöissä. Nettilähetyksistä on tullut muutamalle yritykselle merkittävä tulonlähde. Tuotantoyhtiöissä eletään nyt kiireistä aikaa, sillä pörssiyhtiöissä nettilähetyksiä käytetään yleisesti tulosjulkistusten yhteydessä.

talous
Nainen kuvaruudussa
Teleyhtiö Elisan kokoushuoneessa valmistaudutaan perjantaista tulosjulkistusta varten.Yle

Teleyhtiö Elisan kokoushuoneessa rakennettiin torstaina tekniikkaa valmiiksi perjantaista tulosjulkistusta varten. Yhtiön järjestämä tiedotustilaisuus välitetään suorana netin kautta kaikille kiinnostuneille.

- Tiedon jakaminen pitää tehdä mahdollisimman helpoksi ja samanaikaiseksi. Tämä on myös yritykselle erittäin kustannustehokasta. Kaikki voittavat - me yrityksenä ja myös kuulijat saavat enemmän tietoa, sanoo Elisan viestintäjohtaja Katiye Vuorela.

Nettilähetyksiä järjestää Suomessa vain muutama yritys. Perjantaina käynnistyvä toisen vuosineljänneksen tuloskierros onkin niille kiireistä aikaa.

- Meillä on näinä päivinä vilkasta ja se on tietysti ihan hauskaa. Huomennakin on kolme lähetystä päällekkäin, kertoo tuottaja Päivi Strömberg tuotantoyhtiö GoodMoodista.

Suorat nettilähetykset puoluekokouksista yhtiökokouksiin ovat yleistyneet muutamassa vuodessa.

- Viimeisen kolmen vuoden aikana lähetykset ovat yleistyneet ihan huikeesti. Meilläkin on tällä hetkellä noin 40 pörssiyritystä asiakkaana. Lähetyksiä tehdään vuodessa satoja, sanoo Strömberg.

Elisan Vuorela arvioi, että pörssiyhtiöissä suorat nettilähetykset ovat olleet käytössä jo pitkään, mutta toiminta on lisääntymässä ja laajentumassa muihin käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi Elisa järjestää runsaasti henkilöstötilaisuuksia netin välityksellä.

Tulevaisuudessa vuorovaikutteisuus vain lisääntyy ja ruudut suurenevat.

- Tämä on ikään kuin yrityksen oma tv-kanava. Yritys saa viestinsä perille juuri sellaisena kuin haluaa, sanoo Strömberg.

Elisan lisäksi tuloksestaan ja näkymistään kertovat perjantaina muun muassa Componenta, Fortum ja Rautaruukki.

Lähteet: YLE Uutiset