Ravikuningas kuntoilee uimalla

Kuninkaallisilla kaviourilla on edessä vallanvaihto. Hallitseva ravikuningas Patrikin Muisto ei osallistu tämän vuoden kuninkuusraveihin, sillä jalkavamma on estänyt harjoittelun.

raviurheilu
Ravikuningas Patrikin muisto hoitajansa Salla Siikamäen kanssa.
Kesän komein rantapoika loiskuttaa. Hoitaja Salla Siikamäki ihailee vieressä.YLE

Patrikin Muisto loukkasi jalkansa kilpailumatkalla Norjassa toukokuussa. Valmentaja Jouko Tarvaisen mukaan oikean etujalan hankoside sai tallissa tällin ja kesän kisakausi oli pilalla.

- Se vaurio, mikä jalassa on, on äärimmäisen pieni. Mutta jos sitä ylirasitettaisiin ja mentäisiin lujaa, siitä voisi tulla isokin vaurio, kertoo Tarvainen.

Nyt jalka alkaa olla kunnossa mutta kolmen kisan rankka kuninkuusviikonloppu voisi olla Patrikin Muistolle liikaa. Toipilaana hevosen kunto ei voi olla paras mahdollinen. Siksi Patun taustajoukot ovat päättäneet, että Kuninkuusravit jäävät väliin.

- Se on erittäin kova ja rasittava kisa ja meidän valmistautuminen meni pieleen vamman vuoksi. Patu on antanut meille niin paljon ilon hetkiä, että emme halua pilata sitä kisaamalla liian aikaisin. Pyrimme saamaan hevosen kuntoon ja katseet on käännetty jo Tampereen Kuninkuusraveihin, Tarvainen toteaa.

Huippu-urheilijan kunto-ohjelma

Patrikin Muistoa on kuntoutettu ahkerasti toukokuusta lähtien. Hevosta ja sen jalkaa on hoidettu ihan samoilla menetelmillä kuin kenen tahansa huippu-urheilijan jalkaa.

- Sitä on hierottu, venytelty, uitettu ja hoidettu laserilla. Ja shamaani on myös tehnyt omia taikojaan, joita ei kaikkia tässä paljasteta, nauraa hevossaunastaankin tunnettu, Saarijärven shamaaniksi kutsuttu Tarvainen.

Parempaa työkaveria saa hakea

Se, ettei puolikuntoista kuningasta laiteta lähtöviivalle, kertoo paljon Tarvaisen ja Patrikin Muiston välisestä suhteesta. Kokeneen ravimiehen ja nyt 12-vuotiaan Patun tiet kohtasivat vuonna 2006 ja komea liinaharja teki heti suuren vaikutuksen Tarvaiseen.

- Sen kanssa on hirveän helppo tehdä töitä ja lähteä matkoille ja se kyllä nauttii tästä hommasta. Olen siitä päivästä lähtien, kun näin Patrikin Muiston ensimmäistä kertaa, kehunut sen päätä ja korvien väliä. Harvinainen yksilö ihan oikeasti, se ymmärtää varmaan enemmän asioita kuin me yhteensä, kehuu Tarvainen suojattiaan.

Lähteet: YLE Keski-Suomi / Sanna Pirkkalainen