Vessoista pulaa Kokkolan meripuistossa

Matkailijat ovat tänä kesänä olleet hyvin liikkeellä, toteaa yrittäjä Erkki Ahtiainen Kokkola Campingistä. Myös kaupungin uimarannalla on käynyt paljon ihmisiä, ongelmaksi Vanhansatamanlahdella on noussut pula vessoista.

wc
Kuvassa auringonottajia Kokkolan Vanhansatamanlahden uimarannalla.
Jukka-Pekka Tyhtilä / YLE

Jo tähän mennessä kesää matkailijoita on leirintäalueella yöpynyt viitisentuhatta, kun koko viime vuonna heitä oli noin 7 000. Ahtiainen ennustaa kasvua tälle vuodelle. Hellesää on tuonut myös paikallisia päiväkävijöitä leirintäalueen kahvila-ravintolaan.

Leirintäalueen vieressä sijaitsevan kaupungin uimarannan kiivas käyttö tuo leirintäalueelle ongelman, toteaa yrittäjä Erkki Ahtiainen:

- Vessojen takia siellä on ongelma, koska laivaterminaalin vessat ovat käytössä vain silloin kuin siellä on uimavalvoja paikalla, sen ajan ulkopuolella koko alueella ei käytännössä ole vessoja. Nyt parkkipaikalle oli ilmestynyt yksi bajamaja. Uimarannalla vierailevat tulivat varsinkin alkukesästä meille päin ja meillä taas huoltorakennus toimii kortilla eli sinne eivät pääse muut kuin leirintäalueella yöpyvät. On vähän kurjaa kun muut ovat joutuneet turvautumaan meidän pusikoihin, valittelee Ahtiainen.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa