1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Runomaraton hiljeni Tabermannin muistoksi

Lahden tämänvuotisen runomaratonin voitto meni teknikko ja toimittaja Mikko Turtiaiselle Nastolasta. Kilpailun nimi on Runoa ja ruisleipää. Kilpailuun tuli 2 000 runoa.

Lahden 15:nnen runomaratonin lauantainen päätapahtuma Mukkulassa alkoi hetken hiljaisuudella runoilija ja kirjailija Tommy Tabermannin muistolle.

Ruotsinkielisen sarjan voitti Rakel Parveez Brommasta Ruotsista. Ruotsinkielinen kilpailu järjestettiin nyt toista kertaa.

Runouden suurtapahtuma on koonnut paikalle suomalaisen runouden kärkikaartin. Nykyrunoutta tapahtumassa edustavat esimerkiksi Heli Laaksonen ja Risto Ahti.

Mukkulassa runoutta tehdään kuuluvaksi kaikkiaan noin 50 esiintyjän voimin. Joukossa on runoilijoiden lisäksi myös lausuntataiteilijoita, näyttelijöitä sekä runoyhtye.

Kotimainen lyriikka on tapahtumassa vahvasti edustettuna alkaen Kaarlo Sarkiasta ja Helvi Hämäläisestä ja päätyen nykyrunouden uusia nimiin. Kansainvälistä väriä tuovat ruotsinsuomalaisten runoryhmä, antiikin rakkausrunot sekä petroskoilaisen runoilija Maria Bondarenkon vierailu.