Kymmeniä kuolleita junien törmäyksessä Intiassa

Intiassa kymmeniä ihmisiä on kuollut kahden junan törmäyksessä maan itäosassa. Onnettomuudessa Länsi-Bengalin osavaltiossa sai surmansa yli 60 ihmistä. Turma ei ollut terrori-isku vaan johtui huolimattomuudesta, hallitus sanoo.

Ulkomaat
Ihmisiä turmapaikalla
Reuters-TV

Viranomaisten mukaan kuolleita on löydetty tähän mennessä 61. Hallituksen edustajan mukaan onnettomuus johtui huolimattomuudesta, ei terrorismista, kertoo uutistoimisto AFP.

Onnettomuus sattui aamuyöllä paikallista aikaa, kun Kolkatan kaupunkiin matkalla ollut pikajuna ajoi Sainthian asemalle ja törmäsi siellä olleeseen paikallisjunaan. Sainthia sijaitsee noin 200 kilometrin päässä Kolkatasta.

Intian tv-kanavilla on näytetty kuvaa ruhjoutuneista vaunuista, joista paikalliset ihmiset etsivät junan matkustajia. Yhden vaunun katto on irronnut törmäyksen voimasta. Suurin osa surmansa saaneista matkusti ilmeisesti vaunuissa, joissa ei vaadita paikkalippuja. Nämä vaunut ovat tavallisesti täynnä ihmisiä.

Suuronnettomuus on jo toinen Länsi-Bengalin osavaltiossa kahden kuukauden sisällä. Toukokuussa yli 70 ihmistä kuoli turmassa, jota epäiltiin maolaississien tekemäksi terrori-iskuksi.

Lähteet: AP, Reuters, AFP