Mediakeskustelu kiinnosti Matti Vanhastakin

YLE Satakunnan tiistaina järjestämässä SuomiAreena-keskustelussa olivat mukana MTV3:n toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara, YLE:n ohjelmistoalueen johtaja Atte Jääskeläinen sekä Satakunnan Kansan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen. Median huomion varasti kuitenkin keskustelua seuraamaan saapunut Matti Vanhanen.

Keskustelua oli kuuntelemassa myös entinen pääministeri Matti Vanhanen. Kuva: YLE / Jari Pelkonen

- Jos raha ja sana ovat vastakkain, sana voittaa aina, lupaavat Satakunnan Kansan Jouko Jokinen ja MTV3:n Pekka Karhuvaara.

Molempien herrojen mielestä kaupallinen media Suomessa ei ole myytävänä. Median suhtautuminen pitää kuitenkin olla pääpiirteittäin myönteinen elinkeinoelämää kohtaan, koska koko Suomen elintaso riippuu elinkeinoelämän menestyksestä.

Yleisradion ohjelmistoalueen johtaja Atte Jääskeläinen puolestaan pitää hyvin tärkeänä sitä, että Yleä ei alisteta jatkossa Suomen hallituksen päätösvallan alle.

- Tämä on se asia, joka turvaa sen, että Yleisradion journalismi pysyy puolueettomana, Jääskeläinen mainitsi.

Mediakeskustelu houkutteli paikalle runsaasti yleisöä, sekä myös paikallista ja valtakunnallista toimittajajoukkoa. Yleisön joukosta löytyi myös entinen pääministeri Matti Vanhanen, joka joutuikin heti toimittajajoukon piirittämäksi samalla kun keskustelu viisti lautakasa-jupakkaa. Vanhanen oli tyytyväinen keskustelijoiden esittämään itsekritiikkiin, mutta ei halunnut kommentoida median asemaa vallankäyttäjänä.

- Siitä on vielä niin lyhyt aika, kun olin itse vallankäyttäjänä, niin ei ole sopivaa ottaa kantaa. Tärkeää on, että korostetaan kaikin tavoin sananvapautta, Vanhanen kommentoi YLE Satakunnalle.