1. yle.fi
  2. Uutiset

Ihmismielen kummallisuudet kiehtovat Leonardo DiCapriota

YLE Uutisten haastattelema tähtinäyttelijä Leonardo DiCaprio sanoo olevansa kiinnostunut rooleista, joissa käsitellään ihmismielen syvyyksiä. Uusin DiCaprion tähdittämä elokuva saa Suomen ensi-iltansa perjantaina.

kulttuuri
Leonardo DiCaprio
YLE Uutisten haastattelema näyttelijä Leonardo DiCaprio on kiinnostunut rooleista, joissa käsitellään ihmismielen syvyyksiä. DiCaprion uusin elokuva Inception on ensi-illassa perjantaina.

Hollywoodin supertähtiin lukeutuva Leonardo DiCaprio on jo aiemmin tehnyt rooleja, joissa on psykologinen ulottuvuus. Pelaaminen ihmismielellä kiehtoo.

- Sellaisia rooleja on vain mielenkiintoisempaa tehdä, sanoo DiCaprio YLE Uutisille.

Kun elokuvan aiheena ovat mielen ulottuvuudet ja pelot, näyttelijä pääsee käsittelemään myös omia pelkojaan. Kun työssä joutuu menemään uusille alueille ja tarjolla on uusia haasteita, DiCaprio innostuu. Sellaisissa rooleissa näyttelijä tuntee todella tehneensä jotain, mutta elokuvanäyttelemisessä työ tulee vielä vangituksi filmille, jolloin se on erityisen palkitsevaa, DiCaprio sanoo.

Leonardo DiCaprio on paitsi näyttelijä, myös tuottaja. Christopher Nolanin kanssa toteutettua Inception-elokuvaa voikin luonnehtia yhteistyöksi, jossa myös di Caprion ideat ovat saaneet tilaa.

DiCaprio on tullut tunnetuksi myös kiinnostuksestaan ympäristöasioihin. Toimittaja Juhani Nurmen haastattelussa näyttelijä kuvaa Meksikonlahden öljyvuotoa murhenäytelmäksi, jonka ainoa positiivinen puoli voi olla se, että maailma oppii katastrofista.

- Öljyn poraaminen ääriolosuhteissa on lopetettava, sillä se on vaaraksi tälle pallolle. Loput öljyt olisikin syytä käyttää vihreän vallankumouksen edistämiseen, eli uusien energiantuotantomuotojen kehittelyyn, DiCaprio sanoo.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi