Piirtäjä soittaa konsertissa kynällä

Sarjakuvapiirtäjä Ville Ranta konsertoi tänään Oulussa. Mies pitäytyy kuitenkin tiukasti omalla alallaan, sillä kyseessä on nimenomaan piirroskonsertti. Konsertin Ville Ranta pitää yhdessä veljensä Aleksi Rannan trion kanssa. Ideana on tuottaa konsertin aikana improvisoituja piirroksia, jotka keskustelevat musiikin kanssa.

kulttuuri
Ville Ranta konsertoi veljensä trion kanssa piirroskonsertissa.
Ville Ranta konsertoi veljensä trion kanssa piirroskonsertissa.YLE / Arto Veräjänkorva

– Kokeilut alkoivat jo vuosia sitten, mutta viime vuosina olemme satsanneet tähän aktiivisesti tätä piirroskonsertti ideaa. Konkreettisesti se on lähinnä rytmiset ja satunnaiset yhteydet, jotka konsertissa keskustelee, mutta elävä kunhan on musiikkia niin kuin kaikki liikkuva voi olla, sanoo Ville Ranta valmistautuessaan illan konserttiin.

– Minä aivan erityisesti pidän piirtäjänä siitä, että saa piirtää livenä. Siinä se sattumanvaraisuus ja helppous ja vaikeus tulee esille katsojalle ihan suoraan.

Tukholmassa menestystä

Piirroskonsertteja on pidetty aiemmin muun muassa Oulun musiikkijuhlilla. Ville Ranta esiintyi veljensä ja hanuristi Niko Kumpuvaaran kanssa myös Tukholmassa sarjakuvafestivaaleilla ja esitys sai siellä hyvän vastaanoton. Nyt itsetunto onkin korkealla.

Ei pidä miettiä liikaa

Ville Rannalla ei ole tapana harjoitella konserttia etukäteen. Suurin osa valmisteluajasta kuuluukin käytännön järjestelyihin.

– Pidän tarkoituksella sen poissa mielestä aika pitkälle, että se improvisaatio onnistuisi eikä sitten rupea vääntämään mitään ennalta mietittyä. Olen huomannut, että se on parasta, sanoo Ville Ranta.

Lähteet: YLE Oulu