Nallikarin uimaranta saa kasvojenkohotuksen

Oulun Nallikarin parannustyöt ovat täydessä vauhdissa. Ensi vuoteen jatkuvalla remontilla halutaan kohentaa veden laatua ja rannan yleisilmettä. Myös Nallikarin hiekan leviämistä muualle pyritään estämään.

uimarannat
Nallikarin uima-ranta
Yle

Nallikarin rannassa Oulun Hietasaaressa on käynnissä massiivinen rekkaralli. Yhteensä 25 000 kuutiota ruopattua maa-ainesta kuljetetaan yhtä soittoa Vihreäsaareen. Vaikka nyt löllöpohjaisesta rannasta ei uskoisi, ensi vuonna uimaveden ja yleisilmeen pitäisi olla priimaluokkaa.

- Rannan profiili tulee pysymään suurin piirtein samana, eli se on rannasta tasaisesti syvenevä ja lapsiystävällinen paikka. Ranta ja vesi ovat olleet todella huonossa kunnossa. Nyt pyrimme ruoppaamalla lisäämään veden vaihtuvuutta, sanoo projekti-insinööri Tero Tuhkala Oulun kaupungilta.

Rantaremonttiin sijoitetaan 2,5 miljoonaa euroa kaupungin ja ELY-keskuksen rahoja. Summalla rantaan kärrätään uutta hiekkaa, rakennetaan kävelyteitä, penkkejä, leikkipaikkoja ja uimakopit kunnostetaan. Remontilla on tarkoitus parantaa myös tapahtumien järjestämismahdollisuuksia.

- Hiekkaranta on tarkoitus rajata muurilla, millä pyritään estämään hiekan leviämistä. Se on varmaan se isoin asia mikä tulee näkymään. Lisäksi rannalle rakennetaan uusia väyliä, ja Nallikarinniemen rantarakenteita uusitaan, Tuhkala sanoo.

Kaupunki haluaa suunnitella rantaa yhdessä alueen käyttäjien kanssa, joten vinkkejä otetaan vastaan. Kevään aikana tehtävät ruoppaukset valmistuvat uimakauden alkuun. Kesäkuumien jälkeen mylläys jatkuu, ja salonkikuntoinen Nallikarin pitäisi olla ensi vuonna.

Lähteet: Yle Oulu / Sini Kinnunen

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus