1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Laura Voutilainen

Laura Voutilainen jännittää Iskelmä-Finlandiaa

Kokeneenkin artistin mahanpohjassa on perhosia Iskelmä-Finlandia -ehdokkuuden takia. Voitto olisi iso asia Laura Voutilaiselle erityisesti siksi, että tunnustuksia on viihdetaiteilijoille jaossa niin vähän.

Kuva: YLE / Lahti

Iskelmä on Suomessa yhä nousussa. Laura Voutilaisen mukaan viime vuosina on herätty huomaamaan kuinka paljon tärkeitä asioita suomalaiseen populaarimusiikkiin sisältyy. Musiikki liittyy vahvasti suomalaisten omaan historiaan ja kulttuurin sekä identiteetin vahvistamiseen. Melankolia on yhä vahvoilla suomalaisessa musiikissa.

- Parasta iskelmää on musiikki, joka ilmaisee parhaiten nykyihmisen arkisia tunteita, muun muassa rakkautta, pohtii Laura Voutilainen.

Iskelmämusiikin kasvoja on kohotettu määrätietoisella työllä, joka on tuottanut tulosta. Meillä ostetaan kotimaista musiikkia enemmän kuin Keski-Euroopassa ja alalla on töissä vahvasti ammattitaitoista väkeä, joka suhtautuu työhönsä vakavasti.

- Uskon, että suuntaus jatkuu ja sitä myöten kun kotimainen musiikki on laadukkaampaa, sen arvostus kasvaa entisestään. Meillä haetaan kokoajan uusia tapoja tehdä suomalaista musiikkia.

Hengähdystauko haaveena

Laura Voutilaisen kesä on kiireinen ja tuleva syksy haasteellinen. Kokoelmalevy ilmestyy kauppoihin, keikkoja on paljon ja Tampereelle on tekeillä pari showta. Nyt on aika tehdä töitä, mutta taiteilija tarvitsee joskus myös luovaa paussia. Rauhaa, että voi luoda uutta.

- Jos jää tekemään samoja asioita uudelleen ja uudelleen, ei välttämättä synny uutta. Esiintyvän taiteilijan työhön kuuluu olennaisena osana sekin, että uskaltaa pysähtyä tyhjän päälle tekemättä mitään.

Hienossa herraseurassa

Vuoden 2010 Iskelmä-Finlandia palkinnon ehdokkaina ovat Laura Voutilaisen lisäksi Jussi Raittinen, Mikko Alatalo, Juha Tapio ja Jean S. Palkinto annetaan esiintyjälle, jolla on takanaan vuosia jatkunut pitkä ja menestyksekäs työ tai toisaalta nuoremman taiteilijan vahvat näytöt suuresta menestyksestä.

- Kaikki ovat kovia nimiä, olen hienossa seurassa! Erityisesti Jussi Raittisen juttuja on mahtava kuunnella, koska hän on nähnyt lähes kaiken mitä kuuluu suomalaiseen kevyeen musiikkiin.