1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kesäteatterit

Kesäteatteri vetää huippuyleisöjä

Uudenmaan kesäteattereilla menee tänä kesänä hyvin. Kolean alkukesän jälkeen säät ovat suosineet esityksiä ja useimmille ryhmille kaudesta on tulossa kaikkien aikojen paras. Silti joukkoon mahtuu myös takaiskuja.

kesäteatterit
YLE

Helsingistä Nurmijärvelle siirtynyt Pertsa ja Kilu-näytelmä meni Laajasalossa alle odotusten. Ohjaaja Taavi Vartia uskoo, että paikanvaihdos puree ja maineikas Taaborinvuori vetää väkeä katsomoon.

– Näytelmähän sinällään on se sama vanha, mitä tässä on jo alkukesä veivattu, mutta hyväksi havaittu. Tuhti koko perheen paketti.

Nurmijärvelle ryhmä on tervetullut. Kunta hakee estradilleen lisää käyttöä, musiikkia unohtamatta. Tavoitteena on löytää kaikille ikäryhmille ohjelmaa, esimerkiksi Maija Vilkkumaa vierailee Taaborinvuorella elokuussa. Teatteri Kino Juhan tuotantokoordinaattori Elsa Vähätupa on innoissaan ohjelmiston herättämästä kiinnostuksesta.

– Olen saanut ihastuneita puhelinsoittoja, joissa on ihmetelty, onko tämä tottakaan, että on näin laaja tarjonta. Positiivinen vastaanotto on ollut pitkin kevättä ihan laidasta laitaan. Tampereelta ja etäämpääkin tulee uteliasta ja todella kiinnostunutta porukkaa.

Muillakin lippukassoilla kuhinaa

Komeat kesäkelit ovat saaneet yleisön liikkeelle muuallakin Uudellamaalla. Lippupisteen mukaan useilla teatteriryhmillä on meneillään kaikkien aikojen paras kesä.

Esimerkiksi Teatteri Helsingin Moliere-iloittelu valelääkäriydestä on vetänyt Tervasaareen lähes kolme kerta enemmän väkeä kuin vuosi sitten, eikä viime kesäkään teatterille huono ollut.

Kino Juhan tuotantokoordinaattori Elsa Vähätupa uskoo, että ensi kesänäkin yleisöä tulee, kun esitys on houkutteleva.

– Ensi kesänä täällä nähdään ihan uusia puolia Robin Hoodista. Robin Hoodhan on onneksi kaikille jo valmiiksi henkilönä ja aika tuttu, mutta ensi kesänä nähdään sitten oikein äksönpljäjäys.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi