Petri Ylinen puolustaa Legends-sarjan kärkipaikkaa Vauhtiajoissa

Seinäjoen Vauhtiajoissa ajetaan Legends Trophy -luokan kolmas osakilpailu. Pieniä ja pippurisia Legends-autoja starttaa Seinäjoen katuradalle peräti 54 autoa. Sarjan johtopaikkaa pitää ennen Vauhtiajoja seinäjokelainen Petri Ylinen.

Seinäjoen vauhtiajot
Petri Ylinen ajaa Vauhtiajoissa.
Seinäjokelainen Petri Ylinen johtaa Legends Trophy -sarjaa ja lähtee puolustamaan asemaansa myös Vauhtiajojen radalle.YLE Pohjanmaa

Suositut Legends-autot ovat pienoismalleja vanhoista jenkkiautoista. Sarjan suosiota selittää osittain se, että Legends-luokkaa voi ajaa suhteellisen pienellä budjetilla. Autot ovat tasaväkisiä, niissä on samat alustat ja sama moottori eikä niitä saa juurikaan virittää, joten tasaväkisyys tekee luokasta mielenkiintoisen.

- Kuljettajalta vaaditaan tiettyä rauhallisuutta, mutta myös kohtuumäärin rämäpäisyyttä, luonnehtii Ylinen hyvän Legends-kuskin ominaisuuksia. Kuski määrää myös auton säädöt ja millä tavalla ajetaan. Ylisen tiimissä mekaanikkona toimii vaasalainen Jarno Hokkanen ja seinäjokelainen Kari Ylinen puolestaan vastaa auton tankkaamisesta ja tiimin tietotekniikkapuolesta.

Rallitausta auttaa katuradalla

Petri Ylisen kausi on ollut onnistunut ja hänen on tällä hetkellä Legends Trophy -sarjan johdossa. Ylisen mukaan menestyminen sarjassa vaatii tasaisia suorituksia koko kauden ajan. Legends Trophy -sarjan muut kilpailut ajetaan moottoriradoilla, mutta Vauhtiajoissa päästään kurvailemaan katuradalle.

- Vauhtiajot on siitä erikoinen rata, että täällä ovat betonikaiteet lähellä ja puitakin ympärillä. Jos taas vertaa esimerkiksi Jurvaan niin siellä on tasaista ja aukeaa ja leveämmät turva-alueet.

Ylisellä on ralliautoilutausta ja hän uskoo sen auttavan katuradalla ajamisessa. Ylipäätään kaikki moottoriurheilu ja ajokokemus auttavat Ylisen mielestä myös Legends-luokassa menestymiseen.

- Joka lajiin pätee samat fysiikan lait; jos ajaa liian lujaa mutkaan, niin lentää pihalle, jos taas ajaa liian hitaasti, niin ei pärjää, Ylinen kiteyttää.