1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jani Nieminen (kirjailija)

BeachFutis kasvattaa suosiotaan

Kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan rantahiekalla pelattavaan jalkapalloturnaukseen Turkuun. Kuudes BeachFutis- turnaus voi vastaanottaa 32 joukkuetta eri puolilta maata.

Jani Nieminen (kirjailija)
BeachFutis käynnissä
BeachFutis-turnaukseen osallistuu 32 joukkuetta TurussaTurun BeachFutis

Valtaosa joukkueista tulee Varsinais-Suomesta, Satakunnasta ja pääkaupunkiseudulta, kertoo järjestäjä Jani Nieminen.

- On tosi valitettavaa, että kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan, mutta Turun hiekkarantojen koko asettaa tiukat rajat tapahtumalle. Yleisille rannoille pitää mahtua myös uimareiden ja muiden rantaa käyttävien, joten on ihan hyvä että saimme edes kolme kenttää rakennettua. Kun aloitamme aamulla 9.30, on voittaja selvillä iltakuuden kieppeillä, kertoo Turun BeachFutis-seurasta Jani Nieminen.

Ensimmäinen BeachFutis -turnaus järjestettiin vuonna 2004, joten nyt on vuorossa kuudes kerta kun Turussa potkitaan jalkapalloa rantahiekalla. Ensimmäisenä vuonna turnaus oli osa valtakunnallista kiertuetta, mutta sen jälkeen tapahtumaa on järjestetty itsenäisenä. Viime kesänä ilmatäytteiset kaukalot olivat varattuina naisten EM-turnauksen vuoksi koko kesän.

- Ilman kaukaloita ja niiden luomaa rentoa meininkiä ei ole Turun turnausta. Tämä BeachFutis -turnaus poikkeaakin suurimmasta osasta Suomessa pelattavista rantajalkapallo -turnauksista erityisen rennon luonteensa vuoksi. Turnauksen naisten ja miesten sarjan voittajille jaetaan pokaali, mutta sitä tärkeämpää on viettää hauska päivä hyvässä seurassa ja liikunnan merkeissä, luonnehtii Nieminen.

Turun BeachFutis -turnaus on suunnattu nimenomaan harrastelijoille. Jalkapallo- tai oikeastaan urheilutaustaakaan ei tarvita, vaan oikeanlainen asenne riittää. BeachFutista pelataan avojaloin rantahiekalla jalkapallosta ja futsalista sovelletuin säännöin. Säännöistä tärkein on "fair play", joten kaikenlainen kontakti ja väkivaltaisuus on ehdottoman kiellettyä, korostaa Jani Nieminen. Rantahiekan epätasaisuus tuo peleihin oman lisämausteensa, sillä erikoisilta pompuilta ja kimmokkeilta ei voida välttyä.

Elokuussa puulaakisarjat

Uittamolla lauantaina 24.7. järjestettävän pääturnauksen lisäksi tänä vuonna järjestetään myös omat turnauksensa elokuun puolivälissä yritysten tyky- ja kuntoliikuntaporukoille sekä ravintolatyöntekijöille. FirmaBeachFutis ja BaariBeachFutis tullaan järjestämään kylpylähotelli Caribian puitteissa 13. ja 15.8.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi