Vauhtiajojen ennakkolippuja on myyty ennätystahtiin

Tänään käynnistyvien Seinäjoen Vauhtiajojen promoottori Kalle Keskinen luottaa tapahtuman onnistumiseen. Keskisen mukaan festivaalilippuja on myyty ennakkoon ennätysmäärä.

Seinäjoen vauhtiajot
Legends-ajot Seinäjoen Vauhtiajoissa 2009.
Legends-ajot Seinäjoen Vauhtiajoissa 2009.Otto Hokkanen
Legends-luokan autoja.

Vauhtiajoissa lippujen porttimyynnillä on kuitenkin ennakkomyyntiä suurempi merkitys. Keskinen uskoo, että Vauhtiajot säilyvät jatkossakin suomalaisessa festivaalitarjonnassa. Artistitarjonnassaan Vauhtiajot luottaa tänä vuonna kotimaiseen tarjontaan.

- Olemme järkeistäneet Vauhtiajojen kulurakennetta ja neuvotelleet valtakunnallista yhteistyösopimuksista. Nyt täytyy toivoa, että tapahtuma pysyy näillä eväillä mielenkiintoisena ja ihmisten mielissä. Vauhtiajojen suosio on kuitenkin ollut viime vuodet nouseva, ei laskeva, promoottori Kalle Keskinen kertoo.

- Loimme ohjelmiston tänä vuonna niin, että musiikkitarjonta sopisi tämän alueen yleisölle. Tutkimusten mukaan 75 prosenttia meidän yleisöstä saapuu tapahtumaan sadan kilometrin säteeltä. Tälle yleisölle sopii niin Lauri Tähkä, Eput kuin Anna Puukin.

Keskisen Speed Promotion -yhtiö on yrityssaneerauksessa. Kalle Keskisen mukaan yrityssaneeraus ei ole taakka Vauhtiajoille, sillä Vauhtiajojen ja Tampere Air Shown järjestelyistä vastaa eri yhtiö: Speed Festivals Oy.

- Yrityssaneeraus elää omaa elämäänsä, eikä se vaikuta Vauhtiajojen järjestelyihin.

Legends-luokassa historiaa

Vauhtiajojen rata-ajoissa Legends-luokka tekee tänä vuonna historiaa.

- Sinne on ilmoittautunut 56 kuljettajaa. Sellaista määrää tässä luokassa ei ole koskaan missään ajanut.

Nuoruutensa rallimaailmassa viettänyt Kalle Keskinen osallistuu itsekin ensimmäistä kertaa tapahtumaansa kuljettajana.

- Sain 30-vuotislahjaksi Legends-auton ja nyt on lunastettava lupaukset. Huumorilla sinne radalle lähdetään, mutta kun saa kypärän päähän, homma varmaan muuttuu todeksi. Pari kertaa olen ehtinyt harjoitella Jurvan radalla, Kalle Keskinen paljastaa.

Vauhtiajot järjestetään Seinäjoella nyt seisemännen kerran. Tapahtuman suurin kävijämäärä saavutettiin pari vuotta sitten, jolloin Vauhtiajoissa vieraili 47 000 kävijää.

- Hienoa olisi saavuttaa 50 000 kävijän raja, mutta erittäin tyytyväisiä olemme, jos pääsemme tuohon vanhaan ennätykseen. Muut asiat ovat nyt kunnossa, joten lopun ratkaisee keli, Kalle Keskinen toteaa.

Lähteet: YLE Pohjanmaa