Sastamala Gregoriana soi kirkoissa

Keskiajan, renessanssin ja barokin musiikkihelmiä esittelevä Sastamala Gregoriana pyörähtää tänään käyntiin Rautaveden maisemissa. Teemana on Reinin lähteillä - saksalaisen musiikin sydänääniä.

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko. Kuva: YLE / Antti Eintola

Trubaduurilaulujen lisäksi luvassa on kirkko- ja oopperamusiikkia, luostarien musiikkilaulunäytelmä sekä mm. vanhan vokaalimusiikin mestarikurssi.

Musiikkitapahtuma järjestetään kirkkomiljöössä nyt 15. kertaa.

Konsertteja on laajennettu Karkussa sijaitsevasta Pyhän Marian kivikirkosta myös Tyrvään Pyhän Olavin kirkkoon, sanoo Sastamala Gregorianan puheenjohtaja Maiju Vuorenoja.

-Sastamalan Pyhän Marian kirkko on ollut tämän koko tapahtuman innoittaja, koska siellä on niin upea akustiikka ja miljöö on sellainen, mikä sopii nimenomaan tällaiseen vanhaan musiikkiin.

-Tyrvään Pyhän Olavin kirkko on tänä kesänä ensimmäistä kertaa meidän tapahtumamme aikana valmiina ja niin me halusimme viedä sinne yhden konsertin.

- Sehän on kirkko, johon sopii nimenomaan pienimuotoinen esitys. Niinpä sinne tänä vuonna on kutsuttu esiintymään Olifant- yhtye, joka on neljän hengen vanhan musiikin yhtye, joka esittää saksalaisia Minne -lauluja keskiajalta